enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5043
EURO
34,5855
Cargill

Kooperatifler zeytin alımlarını başlattı

Kooperatifler zeytin alımlarını başlattı
722
A+
A-

Üreticinin birinci elde korunduğu Dutluca Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi ortaklarına yönelik başlatacağı zeytin alım fiyatlarını belirledi.

Dutluca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Sütçüoğlu,”Kooperatifler köylünün örgütlü gücüdür ” dedi.
Üreticinin birinci elde korunduğu Dutluca Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi ortaklarına yönelik başlatacağı zeytin alım fiyatlarını belirledi.
Kooperatifler Zeytin Alımlarını Başlattı
2021-2022 yılı zeytin hasadının başlaması nedeniyle ilçemizde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri zeytin alımlarını başlattı.
Zeytin üreticisinin Türkiye’ deki en büyük alıcı ve satıcısı olan S.S. Marmarabirlik Zeytin Tarım Alım Satım Kooperatifi’nin geçtiğimiz günlerde alım fiyatlarını; tavan fiyatı 180 tanede 20.50 lira, taban fiyatı ise 7.40 liradan açılamasından sonra alımları resmen başlattı
Öte yandan, Marmarabirlik’in fiyatları açıklaması ardından S.S. Dutluca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Sütçüoğlu da yeni sezonun fiyatlarını açıklayarak alımları başlattıklarını söyledi.

Sütçüoğlu, 180 taneli tavan fiyatın 19 lira, 380 taneli taban 7 60 lira olduğunu bildirdi.
S.S. Dutluca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Erkul, kooperatif ortaklarına bereketli bir sezon geçirmelerini dileyerek, “Kooperatif olarak kaliteye önem veriyoruz. Alımlarda hastalıklı, çürük, takozlu,yumuşak,mantarlı gibi kalitesi bozuk zeytin almıyoruz. Bütçemiz yettiği kadar alımlarda nakit para ödeyeceğiz. Havuzlu satış ödemeleri alımlarında 270-380 arası ortak havuzlardan satışta fire, masraf oranı belirleyip ödemelerimizi yapacağız. Biz ortaklarımızı hep koruduk. Bu yıl da koruyacağız. Ne demişler; “Kooperatifler köylünün örgütlü gücüdür.” biz bunu yapıyoruz” dedi.