enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
CARGILL

Kuyumculara ustalık belgesi

Kuyumculara ustalık belgesi
514
A+
A-

Orhangazi TSO, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösterenlerin alması gereken yetki belgesi için sınav programının duyurusuna çıktı.
Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmeliğinde, 14.4.2021 tarihi itibarıyla faaliyette olan kuyum işletmelerine yetki belgesi almaları için verilen süre 30.6.2022 tarihine kadar uzatılmıştı.Kuyum işletmelerinin yetki belgesi alabilmeleri için ihtiyaç duydukları ustalık belgesine sahip olmaları için, Orhangazi TSO ile Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında işbirliği yapıldı.Orhangazi TSO yetkililerince yapılan açıklamada, 11 Şubat 2022 Cuma gününe kadar başvuruların alınacağını ve iki adımdan oluşan ustalık/kalfalık sözlü sınavlarının Orhangazi TSO eğitim salonunda yapılacağı, ardından da E-sınavın ise, Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirileceği belirtildi.
SON BAŞVURU TARİHİ 11 ŞUBAT
Sözlü sınavları Orhangazi TSO hizmet binasında gerçekleştirilecek olan Ustalık/kalfalık sınavlarının son başvuru tarihi 11 Şubat Cuma günü olarak belirlendi. Yetki belgelerini almak isteyen kuyumcular, gerekli evraklarla odaya müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.