MHP Orhangazi İlçe Başkanı Halil Bozoğlu: “Slogan Değil, Çözüm Üretiyoruz”
MHP Orhangazi İlçe Başkanı Halil Bozoğlu, Orhangazi ve çevresindeki köylerde yaşanan tarımsal sulama sorunlarına ilişkin önemli adımlar atıldığını duyurdu.
Başkan Bozoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz dönem Orhangazi ve çevresindeki köylerimiz, sulama suyu temininde ciddi sıkıntılar yaşamıştır. Bölge tarımının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyan İznik Gölü ve bağlı sulama sistemlerindeki sorunlar, tarafımızca defaatle gündeme getirilmiş ve çözüm için gerekli adımlar atılmıştır.”
Bozoğlu, yapılan girişimler sonucunda MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelttiği yazılı soru önergesi üzerine, Devlet Su İşleri 1. Bölge (Bursa) Müdürlüğü bünyesinde bir teknik komisyon oluşturulduğunu belirtti.
“Bu komisyon, özellikle sulama hatlarında tespit edilen arızalar, eskiyen boru hatları ve su kayıplarına ilişkin inceleme çalışmalarını yürütmektedir. Bu çalışmaların sağlıklı ve kalıcı sonuçlar doğurması için süreci yakından takip edeceğiz ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceğiz.”
“Bizler slogan atmak için değil, çözüm üretmek için çalışıyoruz” diyen Bozoğlu, aylar öncesinden başlatılan girişimlerin somut sonuçlar vermeye başladığını vurguladı.
Bozoğlu, sürecin hızlanmasında katkı sunan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’a teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Konunun Meclis gündemine taşınmasında ve sürecin hızlanmasında büyük emekleri bulunan Sayın Büyükataman’a ilgi ve destekleri için teşekkür ediyor, meseleyi birlikte ve kararlılıkla takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”
Ayrıca Bozoğlu, İznik Gölü’nün kuraklıktan korunması ve su seviyesinin sürdürülebilirliği amacıyla yürütülen çalışmalara da dikkat çekti:
“Boğazköy Barajı ve denize akan beş dere başta olmak üzere, bu su kaynaklarının İznik Gölü’ne yönlendirilmesine ilişkin proje ve planlamaların da takipçisi olacağız.”