enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

Okullar yeni döneme yetiştirilecek

Okullar yeni döneme yetiştirilecek
A+
A-

Orhangazi’de 2021 yılında Valiliğin deprem raporları doğrultusunda yıkımı yapılan Erenler Kız Meslek Lisesi binası ile Atatürk İlkokulu binalarının yerine yeni yapılan okul binaları ile TOBB tarafından inşa edilen yeni ana okulu binası Eylül ayında başlayacak olan yeni eğitim öğretim sezonunda eğitime başlayacak. Yeni dönemde toplam 64 derslik hizmete girmiş olacak.

Orhangazi’de Kız Meslek Lisesinin 24 derslikli binası ve Atölyelerinin yanı sıra Atatürk İlkokulunun 32 derslikli okul binası ve 8 derslikli TOBB tarafından inşa edilen yeni Ana Okulu binasında inşaat çalışmalarında sona gelindi.

KIZ MESLEK LİSESİNDE SONA GELİNDİ

Orhangazi’de deprem raporları doğrultusunda 2021 yılında yıkımı yapılan Erenler Mesleki ve Teknik Kız Meslek Lisesi binasının 24 derslikli okul binası ile birlikte bir çok atölyesinin bulunacağı okul binasında sona gelindi. Derslik bölümünün tamamlandığı Kız Meslek Lisesi binasında atölye bölümünün inşaatları da devam ediyor. Binanın yaz döneminde eğitim öğretim hayatına başlayacak. İnşaat nedeniyle yaklaşık 3 yıldır Tuna İlkokulu binasında eğitim gören Erenler Kız Meslek Lisesi öğrencileri ise yeni binalarına geçmiş olacak.

ATATÜRK İLKOKULUNDA DA KABA İNŞAAT TAMAM

Yine Bursa Valiliğinin deprem raporu doğrultusunda eski binası yıkılan Atatürk İlkokulu için ise yerine 32 derslikli yeni okul binası inşaatında da sona gelindi. Geçen yıl yapımına başlanan Atatürk İlkokulu binasında da çalışmaların yaz ortalarında tamamlanması ve Atatürk İlkokulu binasının eylül ayındaki yeni eğitim öğretim yılında hizmete girmesi bekleniyor.

TOBB’DAN ANA OKULU PROJESİ TAMAMLANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında tüm Türkiye genelinde 115 ilçeye yapılacak olan okul binalarından birisi de Orhangazi’de inşa edildi. Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde ayrılan bölüme inşa edilen 8 derslikli TOBB Anaokulu binası tamamlandı, kurucu müdür ataması da gerçekleştirildi. Ana okulunda yaz döneminde ise öğrenci kayıtları başlayacak.