Orhangazi Belediyesi, ilçede yenilenebilir enerji kaynaklarının araştırılması kapsamında Muradiye ve Hürriyet mahallelerini kapsayan toplam 1600 hektarlık alanda jeotermal kaynak arama çalışmaları için önemli bir adım attı. Belediye tarafından Bursa Valiliği’ne yapılan resmi başvuru kabul edilirken, jeotermal kaynak arama ruhsatı onaylandı.
Bursa Valiliği tarafından verilen ruhsat doğrultusunda Orhangazi Belediyesi, 550 bin TL tutarındaki teminatı yatırarak jeotermal kaynak arama faaliyetlerine başlayacak. Çalışmaların, ilçenin enerji potansiyelinin ortaya çıkarılması ve alternatif enerji kaynaklarının değerlendirilmesi açısından önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.
Öte yandan, jeotermal arama sürecine ilişkin yürütülecek işlemler için Belediye Başkanı Bekir Aydın’a yetki verilmesi konusu, Ocak ayı belediye meclisi toplantısında gündeme alınacak. Mecliste yapılacak görüşmenin ardından arama faaliyetlerine ilişkin süreç resmen başlatılacak.
Orhangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu girişim, hem yerel kalkınmaya katkı sağlaması hem de yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi açısından ilçede atılan önemli adımlar arasında yer alıyor.

#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji