Orhangazi, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve birlik duygusuyla kutladı. Sabah saatlerinde Kaymakamlık binasında başlayan kutlama programı, ilçe stadyumunda düzenlenen renkli törenle devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, sabah saatlerinde Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından ilçe stadyumunda gerçekleştirilen resmi törende, protokol üyeleri, öğrenciler ve binlerce vatandaş bir araya geldi.
Programda öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, halk oyunları ve spor gösterileri izleyenlere duygusal ve gururlu anlar yaşattı. Gençlerin enerjisiyle renklenen gösteriler, Cumhuriyet coşkusunu stadyuma taşıdı.
Törenin ardından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü, stadyumdan başlayarak Orhangazi sokaklarında devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen yüzlerce vatandaş, marşlar eşliğinde Cumhuriyet’in 102. yılını kutladı. İlçe merkezinde bayraklarla donatılan cadde ve sokaklar, adeta kırmızı-beyaz bir denize dönüştü.

Tören sonrası açıklama yapan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Cumhuriyet Bayramı’nın anlamına vurgu yaptı:
“Bugün sadece bir bayramı değil; yeniden var oluşumuzun, özgürlüğümüzün, irademizin sembolünü kutluyoruz. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; bu topraklarda yeniden doğuşun, yeniden dirilişin adıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların emanetine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.”
Kutlamalara; Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Garnizon Komutanı Turgay Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Hakkı Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu ve teşkilatı, MHP İlçe Başkan Vekili Mustafa Kul ile yönetimi, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe stadyumundaki törende öğrenciler, Cumhuriyet’in anlam ve önemini anlatan şiirler okudu; halk oyunları ve spor gösterileriyle programa renk kattı.
Cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, ilçe protokolü tarafından takdim edildi.
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji