enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5124
EURO
34,5835
Cargill

Pedallar kalp sağlığı için çevrildi.

Pedallar kalp sağlığı için çevrildi.
527
A+
A-

PEDALLAR KALP SAĞLIĞI İÇİN ÇEVRİLDİ

Memorial Sağlık Grubu, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi için düzenli fiziksel aktivite ile hareketli yaşamın büyük önem taşıdığını vurgulamak ve bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Dünya Kalp Günü dolayısıyla “Kalbin İçin Pedalla” etkinliğini düzenledi.

Memorial Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Göktekin’in yönetiminde, Kalbin İçin Pedalla Grubu ve Salcano işbirliği ile düzenlenen bisiklet sürüşü, tedavileri devam eden kalp hastalarının ve profesyonel bisiklet sürücülerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Memorial Bahçelievler Hastanesi’nden başlayan bisiklet turu Ataköy’den devam etti ve yeniden başlangıç noktasında son buldu. Bisiklet turuna katılan kalp hastaları her pedal çevirişlerinde kalplerinin yenilendiğini hissettiklerini ifade etti.

Memorial Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Göktekin etkinlikle ilgili yaptığı konuşmasında, “Kalp hastalığının en önemli tedavisi aslında spor ve egzersizdir. Kolesterol ve şeker yüksekliği, kilo ve stres gibi riskler kalp rahatsızlıklarına yol açar. Egzersiz ve spor bütün bunların ilacıdır. Kolesterol ve tansiyonu düşürür, stres ve sıkıntıları azaltır, obeziteyi önler. Dolayısıyla bütün bu faydaları sağlayan bir etkinliktir. Bisikletin bütün sporlar içinde yeri çok farklıdır. Çünkü yapılması daha kolay bir spordur. Biz hastalarımıza hızlı yürümeyi ve yüzmeyi tavsiye ediyoruz ama en önemlisi bisiklete binmeleridir. Ameliyat ettiğimiz hastalarımıza hastanelerde bile bisiklet aracılığıyla spor yaptırıyoruz. Bisiklet sürmek bir kalp hastası için çok önemli bir spor. Kalp hastaları uzun süre bisikletle spor yapabilir” dedi.

Kalp hastalarının önemli bir kısmının obezite hastası de olabildiğini ve hızlı yürümenin kendilerine zor geldiğini anlatan Prof. Dr. Göktekin, “Ameliyat ettiğimiz hastalarımıza hastanelerde bile bisiklet aracılığıyla spor yaptırıyoruz. Hakikaten bisiklet, bir kalp hastası için bir numaralı spor diyebilirim. Kalp hastaları uzun süre bisikletle spor yaparak aktif kalabilir” diyerek sözlerini noktaladı.

ETİKETLER: ,