enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5127
EURO
34,6370
Cargill

Sağlık , Sabır , Mutluluk…

255
A+
A-

Sevgili okurlarım, geçen gün Bursa Onkoloji Hastanesi‘nde bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde rastlaştığım bir hasta arkadaşla aramızda gecen diyaloğu kendisinin dilinden sizlere aktarmak istiyorum!…Hastalığı ile ilgili birkaç sorum oldu .

Öncelikle geçmiş olsun hastalığınızı nasıl fark ettiniz?

Öncelikle bana bu imkanı beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum hastalığımı nasıl mı tanıdım bir gece koltuk altlarımda kitleler farkettim. Randevu aldım gittim koşturmacalar ve kanser çıktı sonra hastalığımın evreleri başladı.

Kanser tedavisinde nasıl bir yol izlediniz kimlerden maddi manevi yardım aldınız kurum,kuruluş,bireyler?
=İlk eşimden yedim darbeyi sen kansersin boşanalım dedi. Ben altı ay mücadele ettim ve sonunda boşanmaya karar verdim yoksa benim hayatım gidecekti ölümlerden döndüm. Ondan sonrası tedavilerle geçti. Kimlerden destek aldığıma gelince kızlarım ,annem, kız kardeşlerim, kısacası ailemden her zaman destek gördüm. Ayrıca çalıştığım şirket personelinden de maddi manevi destek aldım herkese minnettarım.

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır mı, insanlar yeterince bilinçlimi?

Erken teşhis hayat kurtarır her bireyin yıllık olarak kontrollerini yaptırmalarını rica ederim.
Erkek olsun, kadın olsun, çocuk olsun bu kanser herkesde var.

Kanser hastalarında konaklama sorunu varmı?

Onkoloji Hastanesi’nde önceden kanser hastalarına ve yakınlarına konaklama imkanı vardı , dağ yolunda misafirhaneleri vardı  ama onlar kapatıldı.
Şimdi hastanede koltuk köşelerinde bekliyorlar.
Bir misafirhane yok. Onkoloji Hastanesi’de acemlere taşınırsa işler vahim. Onkoloji hastanesinin kapanmasını istemiyoruz.

“Gönül isterdi ki Türkiye’de sosyal ekonomi ve siyasal konuda güçlü olan Bursa’mızın onkoloji ve fakülte hastanelerinin önünde vatandaşlar gazete,karton üzerinde ve kendi imkanlarıyla yatmasınlar, ya kamu kaynaklarıyla yada yerel yönetim imkanlarıyla kamu veya özel teşebbüs ortaklığıyla misafirhaneler yapılabilir ve hasta , hasta yakınları burda cüzi ücretlerle konaklayabilir. İkincisi hastane kantinleri sankide bir turistik tesis işletme gibi ücretleri halka yansıtmaktadır bunu da sayın yöneticilerin dikkate almasını istiyorum”

Hastalığın başında olan yurttaşlara neler tavsiye edersiniz?

=Kanser olan arkadaşlarıma kanser olduğunda neler yaşayacakları çok ağır yollardan geçecekler ama hiçbir zaman umutlarını yitirmesinler. Hastalığa umutla baksınlar tek ilaç mutluluk motivasyon huzur ve stresten uzak bir yaşamla mümkün.

Kanser tedavilerinde başarı oranına inanır mısınız?

=İnanırım çünkü hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Gazi Mustafa Kemal diyor ki ; Beni Türk hekimlerine emanet edin. Tedavi laik, çağdaş,modern,bilim ışığında,teknik donanımlı kişi ve kişiler tarafından alınırsa hastalıkta başarı oranı yüksek olur.

Ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türk vatandaşının sağlığı ve sağlamlığı, her zaman üzerinde durulacak ulusal sorunumuzdur;

SAGLIK TEMEL HAKTIR SATILAMAZ!…