enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467

Tr (Ülke) uzantılı alan adları e-ihracatın önünü açıyor

Koronavirüs salgını e-ihracatta hızlı bir yükseliş trendi başlatırken, bu dönemde dünyadaki her 10 tüketiciden 1’i online alışverişle yurt …

Tr (Ülke) uzantılı alan adları e-ihracatın önünü açıyor
523
A+
A-

Koronavirüs salgını e-ihracatta hızlı bir yükseliş trendi başlatırken, bu dönemde dünyadaki her 10 tüketiciden 1’i online alışverişle yurt dışından ürün satın aldı. Global e-ticaret pastasından pay kapmak için e-ihracat yapan şirket sayısının hızla arttığına dikkat çeken Atak Domain Genel Müdürü Bahaddin Yazıcı, “İyi bir domain seçimi, e-ihracat yatırımının geri dönüşünü hızlandırmada kilit rol oynuyor” dedi.

Pandemi sürecinde önemi fazlasıyla artan e-ihracat, özellikle KOBİ’lerin global pazara açılmasında kritik bir rol oynamaya başladı. 2020 yılında küresel e-ihracat hacmi 4,3 trilyon dolara yükselirken, Türkiye’de yalnızca 2020’nin son 6 ayında 1 milyar 421 milyon dolarlık e-ihracat gerçekleştirildi. Pandemi gibi beklenmedik kriz dönemlerinde iç piyasadaki daralmanın üstesinden gelmenin en pratik yollarından birinin e-ihracat olduğunun altını çizen Atak Domain Genel Müdürü Bahaddin Yazıcı, ülkemizdeki e-ticaret hacminin yaklaşık %65’lik artışla 2020 yılında 226 milyar TL’ye yükseldiğini, 2021 sonunda ise 400 milyar TL’ye çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. E-ihracatta başarılı olmak için iyi bir domain (alan adı) seçmenin önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti, “Atak Domain olarak, 1.600’ün üzerinde domain uzantısı için kayıt imkanı sunuyoruz ve tek noktadan Amerika, Çin, Almanya, Şili, Peru, Fas, Malavi, Kazakistan, Endonezya, Vietnam gibi 200’den fazla ülke uzantısını zahmetsizce kaydederek, müşterimize global ticaretin kapılarını açıyoruz” dedi.

TL ile alınan ürünler dövizle satılıyor

İşletmeler özellikle, iç piyasadan TL’yle aldıkları ürünleri e-ihracatla yurt dışına satarak ciddi döviz gelirleri elde ediyor. Bu dönemde başarılı bir e-ihracat operasyonu yönetmek isteyen KOBİ’lerin tercihi ise genellikle ülke uzantılı alan adları oluyor. Hedeflenen pazarın ülke uzantısının satın alınması; müşteri güveni, site trafiği ve e-ticaret dönüşüm oranlarında artış gibi faydalar sağlıyor.

E-ihracat Türkiye ekonomisine yeni bir soluk getirecek

Günümüzde e-ticaretin gelişmesiyle birlikte global pazarlara girmenin artık çok daha kolay olduğuna dikkat çeken Bahaddin Yazıcı, “Atak Domain olarak, ülke kodlu domain tescilinde dünyanın sayılı domain şirketleri arasında yer alıyoruz. Global çapta hemen hemen tüm domain uzantıları için en iyi fiyatları sunuyoruz. Geleneksel ihracat bir yandan devam ederken, ülke kodlu domainleri kullanarak yeni potansiyellerin önünü açmak zorundayız. E-ihracatın Türkiye ekonomisine yeni bir soluk getireceğini ve küresel ihracat pazarının en iyi oyuncuları arasına taşıyacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,