enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5393
EURO
34,6217
Cargill

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu üzerinden 98 yıl geçti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu üzerinden 98 yıl geçti
636
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılı kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu üzerinden 98 yıl geçti.

Dün saat 10.00’da bayraklarla donatılmış Cumhuriyet Alanı’nda, başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olmak üzere resmi kurumlar ve ADD, STK temsilcileri 98. Yıl için çelenk sunumunda hazır bulundu.

Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ve Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın çelenk sunumunu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı izledi. Bugün ise  Saat 09.30’dan itibaren Kaymakam Süleyman Özçakıcı makamında tebrikleri kabul edecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ise kutlamalar saat 10.00’da ilçe stadyumunda yapılacak programlar ile devam edecek. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı ilçe stadındaki Törende 100 Metre Cumhuriyet Koşusu da finali yapılacak. Spor ve halkoyunları gösterilerinin ardından ödül töreni yapılacak ve tören geçişi ile program tamamlanacak. Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından saat 11.45’de İlçe stadyumu önünden başlayacak olan Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet coşkusu sergiyle başladı

Cumhuriyet’in 98. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Sergisi, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın katılımıyla Öğretmenevinde ziyarete açıldı.