enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1718
EURO
34,9357
CARGILL

Türkiye ile Karadağ’dan 250 milyon dolarlık ticaret hedefi

Türkiye ile Karadağ’dan 250 milyon dolarlık ticaret hedefi
542
A+
A-

Karadağ Başbakan Yardımcısı DritanAbazović’in onuruna çalışma yemeği, Türk iş dünyası temsilcileri ve yatırımcıların katılımlarıyla DEİK/Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim’in ev sahipliğinde 23 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Yemekte, Türkiye ile Karadağ arasındaki ikili ilişkiler, mevcut yatırımlar, projeler ve yeni iş birliği fırsatları ele alındı.

Abazović: “Karadağ’da Türk yatırımlarının artmasını temenni ediyoruz”

Türkiye ile ikili ilişkilerinin hızla geliştiğini ve ticaret ile yatırım alanında büyük bir ivme yakaladıklarını belirten Karadağ Başbakan Yardımcısı DritanAbazović, “Türkiye ile turizm alanında önemli iş birliklerimiz mevcut ve biz bunları artırmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak Karadağ’da özellikle sanayi alanında yatırımlara ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Altyapı alanında da yabancı yatırımcıları Karadağ’a beklediklerini belirten Abazović, “Türk yatırımcılara kapımız her zaman açık. Kendilerini Karadağ’da yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizdeki yatırım iklimini geliştireceğimize ve yabancı yatırımcıları destekleyeceğimize söz veriyoruz. Karadağ’da büyük yatırım fırsatları mevcut ve ülkemizdeki Türk yatırımlarının artmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Alim: “Karadağ’daki yabancı yatırımcılar sıralamasında iki yıl içinde ilk 3’e girmeyi amaçlıyoruz”

Türk yatırımcıların Karadağ’a ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken DEİK/Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim ise, “Karadağ ile ticaret ve yatırım ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. DEİK/Türkiye-Karadağ İş Konseyi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın Ağustos ayındaki Karadağ ziyaretinde dile getirmiş olduğu 250 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefi için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu hedefin yanında, Karadağ’daki yabancı yatırımcılar sıralamasında iki yıl içinde ilk 3’e girmeyi amaçlıyoruz” dedi. Türk yatırımcıların Karadağ’da planlanan projelerinin toplam tutarının 200 milyon avro civarında olduğunu vurgulayan Alim, “Türk iş dünyası temsilcileri olarak yeni Karadağ hükümetinden beklentimiz, Türk yatırımlarının önünün açılması ve projelerin hayata geçirilmesinin önündeki engellerin bir an önce kaldırılmasıdır.” dedi.

 

 

ETİKETLER: ,