enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2209
EURO
37,8934
ALTIN
2.922,65
BIST
9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
26°C
Bursa
26°C
Açık
Perşembe Açık
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Yağmurlu
20°C
CARGILL
CARGILL

Türkiye’deki şirketler dijital felaketlere hazır değil!

Türkiye’deki şirketler dijital felaketlere hazır değil!
A+
A-

Her 3 şirketten biri dijital felaket yaşıyor, her 2 şirketten biri önlem almıyor.

Clonera Bilişim Hizmetleri tarafından yürütülen araştırmaya göre; Türkiye’deki her 3 şirketten biri son 1 yıl içinde en az bir dijital felaket yaşamasına rağmen, felaketlere karşı hazırlıklı değil. Çalışmaya katılan, ortalama 50 sunucuya sahip yaklaşık 200 şirketin yarısından fazlası, BT sistemlerini son 6 ay içinde test etmemiş. Yarısının felaket kurtarma ve iş sürekliliği çözümü yok.

Rapora göre, son 1 yılda her 3 şirketten biri dijital felaket yaşarken, her 2 şirketten birinin felaket kurtarma çözümü ve felaket senaryosunun olmadığı görülüyor. Bunun yanında rapor, her 4 şirketten birinin felaket kurtarma testi yapmadığını ve çözümlerinin efektif olup olmadığını bilmediğini gösteriyor. Araştırmaya katılan her 3 şirketten ikisi, mevcut sisteminin kendisini felaketlerden koruyacağına inanmadığını söylüyor.

Felaket kurtarma yatırımı yapmayan şirketler itibar kaybediyor

Hizmetlerinin kesintiye uğramaması için bir çözüm kullanmayanların %65’i felaket kurtarma çözümlerinin maliyetinin yüksek olduğu yanılgısına sahip. Oysa yaşanan kayıplar, şirketlerin iş süreçlerini durdurma seviyesine getirirken bu durum itibar ve gelir kaybı olarak geri dönüyor.

Anket sonuçları, dijital felaket yaşayan şirketlerin %65’inin sistemlerini yedekten geri döndürse de uygulamalarını sürdüremediğini,%8’inin sistemlerini hiç geri getiremediğini, her 4 şirketten birinin, sisteminin en az %10’unu kaybettiğini ortaya koyuyor.

 

ETİKETLER: