enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4919
EURO
34,5772
Cargill

Yeni COVİD -19 kararları

Yeni COVİD -19 kararları
497
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Alınan Kararları Tek Tek Açıkladı.

Koca, alınan yeni kararları şöyle bildirdi: “Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse, maske takmak artık şart değil. Yeni dönemde HES uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklinde uygulamaya artık gerek duyulmamaktadır. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli bulunacak ve eğitim devam edecek. Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir kişi ‘salgın bitmedi’ dediğinde ya da ‘salgın bitti’ dediğinde somut gerçek değişmiyor. Salgın etkisini yitirdi, somut, gözle görülür gerçek budur. Bundan sonra ‘ne yapılmalı?’ derseniz cevabı çok açık. Salgınla toplum olarak kısıtlamalar aracılığıyla mücadele etme döneminden, hastalıktan bireysel olarak korunma aşamasına geçmeliyiz. Maske konusunda bence prensip şudur: Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, maskeyi gerektiğinde hemen takmak suretiyle yanımızda taşıyoruz. Özellikle büyüklerimizle, kronik hastalığı bulunanlarla bir aradayken maske günlük hayatımızın vazgeçilmez olanı olmalıdır.”
VEFAT EDENLERİN YÜZDE 92’SİNİN EK BİR HASTALIĞI VAR’

Maskenin Kaldırılması Topluma Faydası Olacak mı?
Maskelerin açık alanlarda takılmaması topluma zararı %10 gibi görünüyor. Kalabalık ortamlarda durulmadığı sürece hemen hemen %0 olacaktır.
Birçok kişinin beklediği haberdi bu. Artık herkes bu konudan bunaldı. Neyse ki yeni süre de artık takılmayacak ve toplumumuz içinde hayırlı olmasını dilerim. Kapalı alanlara twitter da tepkiler büyük. Havalandırmada yeterli olsun olmasın kapalı alanlarda bu yasağın devam etmesi gerektiğini düşünen büyük bir kitle mevcut. Kapalı alanlarda belli bir süre beklendiğinde bu virüse yakalanmamanın zor olduğunu daha öncelerde söylenmişti. Şuan ise havalandırması yeterli olan yerlerde takılma zorunluluğu kalktı. Twitter kullanıcıları bu duruma tepki gösterdi. Yeni dönem büyük ihtimalle gözlemlenip vaka durumuna göre yeniden değerlendirmeye alınacaktır.

Hes Kodu Zorunluluğuna Tepkiler Var !!
Covid-19’un en etkili evrelerinde birisinin de Hes Kodu zorunluluğu olduğu düşünülmekte. Sosyal medya kullanıcılarında gelen yazılara göre;
Hes kodu sayesinde AVM’ de , iş yerlerinde ve bir çok kurumlarda covid hastalarının gezmeleri %99,9 engellenmişti. Hes kodu zorunluluğunun kalkması covidli kişilerin rahatlıkla avm veya diğer kurum ve kuruluşlara girmelerini ve toplum içinde yayılma hızının artmasına direk neden olabilecektir.Örnek verilen konular dan biride toplu taşıma araçlarındaki akbillere işlenen hes kodlarının kullanılmaz hale gelmesi ve bir çok hastanın artık rahatlıkla toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri endişe verici gözükmektedir.