enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5160
EURO
34,8277
Cargill

Yeni WhatsApp dolandırıcılığı ortaya çıktı: ‘Hey anne, benim!’

WhatsApp bünyesinde dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Yakın zamanda harekete geçen dolandırıcı Bedford‘lu bir annenin …

Yeni WhatsApp dolandırıcılığı ortaya çıktı: ‘Hey anne, benim!’
693
A+
A-

WhatsApp bünyesinde dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Yakın zamanda harekete geçen dolandırıcı Bedford‘lu bir annenin kızıymış gibi davrandı. Anneden iPhone için nakit dilenen kişinin tuzağına anne düşmedi.

Anne bu durum üzerinde insanları uyarmak için WhatsApp konuşmasını BedFord Facebook grubunda paylaştı. Ürkütücü kimliğe bürünme adıyla açtığı başlıkta yeni bir dolandırıcılık türü olarak açıklamada bulundu ve konuyu böyle nitelendirdi.

Anne WhatsApp bünyesinde gerçekleşen dolandırıcılık hamlesini anladı

WhatsApp konuşmasının gerçekleştirildiği anne, “Neyse ki kızımla WhatsApp‘ta sohbet etmek yerine direkt aradım. Dikkatli olun!” çağrısında bulundu. Dolandırıcı ise anneyi sohbet yoluyla ‘Hey anne benim. Yeni bir numara buldum eskisini silebilirsin.’ diyerek tuzağına düşürmeye çalıştı. İlk başta da anne buna cevap verdi ve “Hangi ben?” dedi. Konuşma bir süre devam ettikten sonra dolandırıcı anneye yeni iPhone aldığını ve para gerektiğini belirtti.


İlgili WhatsApp konuşması

İskoçyalı baba az kalsın parasını dolandırıcıya kaptırıyordu

Anne de hemen parayı transfer etmek yerine kızını aradı ve durumu doğrulamış oldu. Bir dolandırıcı tarafından hedef alındığını fark ettiğinde ise, diğer insanları da uyardı. Üstelik bu ilk dolandırıcılık hamlesi de değil. Bir süre önce gerçekleşen bir olayda İskoçyalı bir baba kızının yardım isteğine yanıt verdi ve 2.000 sterlinini karşıya göndermeye çalıştı.

Baba durum üzerine birtakım açıklamalarda bulundu: “Neyse ki Royal Bank of Scotland parayı hemen transfer etmedi. Çünkü büyük miktardan şüphelendi. Bu sayede paranın hesabımdan çıkmasını engelledi ve dolandırıcıya ulaşmasının da önüne geçti.”

Bu dolandırıcılık yöntemi insanlara büyük miktarda para vermeye teşvik etmek için arkadaş ya da aile gibi davranan siber suçluları içeriyor. CTSI bu konu hakkında insanları dolandırıcılık hususunda uyarılarını sürdürüyor.

Sizler WhatsApp bünyesinde ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

KAYNAK: SHİFTDELETE.NET