enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
Cargill

“Yok Etme! Yaşat” eTwinning projesi

“Yok Etme! Yaşat” eTwinning projesi
449
A+
A-

Bahçeşehir Borsa İstanbul MTAL, Kimya Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Bak Kibar öncülüğünde YOK ETME! YAŞAT eTwinning projesine katılmıştır.


Bu kapsamda eTwinning hakkında kısa bilgi veren Bahçeşehir Borsa İstanbul MTAL Kimya Teknolojileri öğretmeni Zeynep Bak Kibar, “eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir.

eTwinning projelerinin amacı Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik etmektir.

eTwinning eğitimciler için sürekli çevrimiçi mesleki gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır. Ayrıca, eTwinning portalı üzerinden de etwinning ülkelerinden haberlere, mesleki gelişim fırsatlarına, başarılı projelerden örneklere ulaşılabilmektedir. eTwinning aracılığıyla, öğretmenler farklı konularda farklı anahtar etkinliklerde iki veya daha fazla öğretmen ve öğrencileriyle birlikte iş birliği yaparak aktiviteler gerçekleştirerek projeler yapabilirler.

YOK ETME! YAŞAT! projemizin amacı, çevre bilincini bölgesel ve daha geniş kapsamlı olarak geliştirmek, yaşam için çevre- çevre için yaşam bilincini oluşturmak, geri dönüşümün geleceğimizi şekillendireceğinin farkındalığını oluşturmak amacıyla öğrencilerimizin aktif rol aldığı çeşitli etkinliklerle çalışmalar yapmaktır.

Projemizde ülkemizin farklı illerinden 5 okuldan 7 ortak öğretmenle eş zamanlı olarak öğrencilerimizle beraber çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinliklerden “Parfüm Kullanma Doğayı Koru, Temizlik Maddeleri üzerindeki Tehlike İşaretlerinin Okunması, Atık Materyallerden Tasarım Oluşturma ve Savaşlarda Kullanılan Kimyasal Silahlar ve Zararları” konulu etkinliklerle teknolojiyi de entegre ederek öğrencilerimizle birlikte ortak ve işbirlikçi çalışmalar yaptık.

Bu sayede hem öğrencilerimiz hem de öğretmenleri olarak bizler teknoloji alanında da kendimizi geliştirdik. Ayrıca, projemizdeki etkinlik konularıyla öğrencilerimizin çevreye karşı farkındalıkları daha da gelişmiştir.