Gemlik’te bu yıl 33.’sü düzenlenen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nin üçüncü günü, Karadeniz müziğinin sevilen ismi Apolas Lermi’nin verdiği muhteşem konserle taçlandı. İskele Meydanı’nı hınca hınç dolduran binlerce Gemlikli, Karadeniz ezgileri eşliğinde festival coşkusunu doyasıya yaşadı.
Gemlik’in kent kimliğinin en önemli simgelerinden biri olan coğrafi işaretli “Gemlik Zeytini”, festival gecesinde sadece bir lezzet değil, aynı zamanda dostluk ve kardeşliğin de sembolü haline geldi. Konser sırasında sahneye çıkan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, sanatçı Apolas Lermi’ye ilçenin tescilli zeytininden hediye ederek, dostluk ve kardeşlik mesajlarını taşıyan bir zeytin dalı takdim etti.
Festivalin üçüncü gününde hemşehrilerinin coşkusuna ortak olan Başkan Şükrü Deviren, yaptığı konuşmada Gemlik’in köklü kültürünü, dünyaca ünlü zeytinini ve ilçenin misafirperverliğini farklı coğrafyalardan gelen sanatçılarla buluşturmaktan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi.
Karadeniz müziğinin sevilen şarkılarını seslendiren Apolas Lermi, meydanı dolduran kalabalığa unutulmaz anlar yaşattı. Festivale yoğun ilgi gösteren Gemlikliler, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlencenin ve müzik ziyafetinin tadını çıkardı.

12
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji