enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5064
EURO
34,5611
Cargill

Amaç mı araç mı , dostmu düşman mı ?

585
A+
A-

Amaç mı? Araç mı?
Dost mu? Düşman mı?
Sosyal medyanın hayatımızın ele geçirdiği şu dönemde, üzerinde konuşup bir türlü sonuca ulaşamadığımız bir konu;
Sosyal medya dost mu? düşman mı?faydalarını görmezden gelemeyeceğimiz bu mecra, ne kadar kabul etmesekte hayatımızı ele geçirmiş durumda.
Özellikle gençlerin vazgeçilmezi olan bu mecra, gençlerimizi hızla asosyalleştiriyor.
12-18 yaş arası çocuklarımızın internet kullanımına sınır getirilmediği sürece, +18 ve şiddet unsuru içeren videolara maruz kalmaları kaçınılmazdır.
Bu durumda çocukların son derece zarar gördükleri bariz bir şekilde ortadadır.
Sosyal medya – internet bağımlılığı olan bireylerde, Depresyon, yalnızlık hissi, dikkat eksikliği, uyku problemleri ve benzeri sağlık sorunları çok görülmektedir.
Bunun yanı sıra çoğumuzun maruz kaldığı sosyal zorbalık, ve nefret içerikli söylemlerin hakil görülme oranı göz ardı edilemeyecek bir şekilde hızla artış göstermekte.
Genç kesim üzerinde infiale sebep olup, bireylerin birbirine tahammül ve sabır seviyesini düşürüp, kişide obsesif kompulsif bozukluğuna yol açmaktadır.
Bunların en önemli etkenlerin de biri beğenilme hastalığıdır.
Bu sorunlara çözüm yolu olarak, Belediyelerimizin gençlere yönelik sosyal aktivite etkinlikleri düzenlemeleri ve ebeveynlerin gençler üzerinde ilgi alakalarını arttırmaları gereklidir.
Sosyal medya – internet bilinçli kullanıldığı sürece topluma ve gençlerimize faydalı olacaktır. Sosyal medya bilinçli bireyler için dost, bilinçsiz bireyler için düşmandır.

Yazarın Diğer Yazıları
01.04.2022