enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5018
EURO
34,5754
Cargill

Arif Aydın Uyarmıştı ! Olan vatandaşa oldu

Arif Aydın Uyarmıştı ! Olan vatandaşa oldu
669
A+
A-

Orhangazi’de geçtiğimiz yıl hak sahiplerine teslim edilen ve şimdilerde yüzlerce vatandaşın yaşam sürdüğü yeni TOKİ konutlarına ait en büyük sorunlardan biri olan kanalizasyon giderlerinin yetersiz olmasından dolayı evlerin bahçelerine akması bir türlü çözüme kavuşturulmuyor.

Defalarca yetkililere durumu bildirdiklerini söyleyen vatandaşlar ”yaz gelmeden bu pislik buradan kalkmalı yoksa çocuklarımız burada gözümün önünde zehirlenecek” diyerek sorunun ortadan kaldırılmasını istiyorlar.

SAĞLIK AÇISINDAN BÜYÜK PROBLEM

Hamzalı mahallesi yolu üzerine yapılan 292 konutluk yeni TOKİ’lerde yaklaşık 1 yıldır oturan vatandaşların burada karşı karşıya kaldığı bir çok problemlerin bazıları çözüme kavuşurken, bunlardan en büyüğü olan ve insan sağlığını tehdit eden kanalizasyon gider yetersizliği bir türlü giderilemiyor.
Burada bulunan kanalizasyon giderleri gerek tıkalı olması gerekse yetersiz olması nedeniyle dolunca pis sular ve lağım atıkları vatandaşların oturduğu evlerin bahçesine akıyor. Özellikle lağımın aktığı bölgeye yakın olan onlarca ev sahibi kötü kokudan duramadıklarını ifade ederek , çocuklar içinde bu durumun ciddi anlamda sağlık açısından büyük problem olduğunu ifade ediyorlar.

UYARMIŞTIK

MHP Orhangazi Belediye Meclis üyesi Arif Aydın, yapılan Aralık 2019 ayı meclis toplantısında Orhangazililerin TOKİ dördüncü etabın sona erdiğinde altyapı projesindeki hataların büyük problem olduğunu belirterek mecliste uyarmıştı. MHP meclis üyesi Arif Aydın TOKİ nin bunu yapıp gideceğini sonrada konuyla ilgili muhatap bulunamayacağını bizim başımızın bu konuda ağrıyacağını Aralık 2019 meclis toplantısında söylemiştim. Görülüyor ki site sakinleri muhatap bulamıyor.Herkes başkasının üzerine atıyor, ama kimse buraya gelip bu duruma müdahale etmiyor.