enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Bitcoin düşüşünü sürdürüyor

Bitcoin düşüşünü sürdürüyor
A+
A-

Risk İştahı Olmayan Piyasada Bitcoin Düşüşünü Sürdürüyor

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün haftanın son gününde kripto para yatırımlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şu sözlere yer verdi: “Kripto paraları son bir haftadır ABD’ye yönelik regülasyon riskleri, 2014 yılında hacklenen Mt.Gox borsasından dağıtılacak olan 114 bin adet BTC ve ana endekslerde yaşanan genel zayıf risk iştahı aşağı yönlü fiyatlıyor. 69.000$ seviyelerini test eden Bitcoin 55.000$ seviyelerine kadar gerilemesinin ardından aylık yüzde 7 zararda ve son 4 haftanın ilk negatif kapanışını yapmaya hazırlanıyor.

Dünkü yazımızda da belirttiğimiz üzere Bitcoin fiyatının 58.000$ seviyelerine kadar düşmesinden sonra en düşük karides hesaptan en büyük balina hesaba kadar spot alımların gerçekleşmişti. Fakat piyasadaki hareketler şu sıra daha çok kaldıraçlı piyasa üzerinden dönüyor. Piyasada kaldıraçlı kontratların hacmi artarken, sürekli fonlama oranlarındaki gerileme ve alım kontratlarının likidite olması (stoplanması) satış baskısının devam ettiğine dair önemli bir işaret.

Bu nedenle Bitcoin’de 59.000$ seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görmediğimi takdirde satış baskısı içinde bulunduğu yükselen kanalın alt bandı olan 52.000$ seviyelerine dek sürebilir. Korku ve açgözlülük endeksleri de şuanda piyasanın BTC alımı için yeterli risk iştahını barındırmadığı ve alım yapmaktan korktuğunu gösteriyor.”