enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5126
EURO
34,6142
Cargill

Bitcoin’de yukarı yönlü hareketin habercisi

Bitcoin’de yukarı yönlü hareketin habercisi
612
A+
A-

Fed Kararı Ardından Piyasalar Risk İştahını Koruyor, Bitcoin Balinaları Alımı Sürdürüyor

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para yatırımlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: “Kasım ayı FOMC toplantısı ‘tapering’ kararı ile sona erdi. Aylık 120 milyar dolarlık varlık alımı gerçekleştiren Fed, bundan böyle varlık alımlarını 105 milyar dolara çekecek ve faiz artırımı için tam istihdam gözetecek. Faiz artırımına bir süre daha olması ile piyasayı etkileyebilecek bir kesinti olmadığını düşünmekle birlikte artan enflasyonun kripto paralara olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz.

Sınırlı arzı olan coinlerin deflasyonist özelliği ve bunun yanı sıra Bitcoin’in sene başından bu yana Bitcoinin yaklaşık %120 artması ve altının aynı süre zarfında %10’a yakın değer kaybı karşılaştırıldığında Bitcoin şimdiye dek enflasyondan en iyi korunma aracı oldu ve olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bitcoin’de aktif kullanıcı sayısı 5 gün boyunca 1 milyonun üzerinde seyretti. Bununla birlikte 62.000-63.000 aralığından küçük ve balina hesapların Bitcoin aldığı görüldü. Zira tüm bunlar Bitcoin’de yukarı yönlü hareketin habercisi olabilir. Piyasaya yeni ve fiyat aşağı yönlü riskler gelişmedikçe yön halen daha yukarı potansiyel taşıyor. 59.300$ bu adımda majör desteğimiz olacak.”