Yaklaşık 10 gün süren delege seçimlerinin ardından CHP Orhangazi İlçe Kongresi için süreç resmen başladı. İlçe başkanlığı, kongrenin 13 ya da 14 Eylül tarihinde yapılması için CHP Bursa İl Başkanlığı’na resmi başvuruda bulundu.
CHP Orhangazi’de yapılan delege seçimlerinden mevcut ilçe başkanı Berna İl zaferle ayrıldı. Bu sonuç, kongre sürecinde mevcut yönetimin elini güçlendirirken, ilçe örgütünde de kongre heyecanı artmış durumda.
CHP Bursa İl Başkanlığı’nın önümüzdeki günlerde tüm ilçelerin kongre takvimini açıklaması bekleniyor. Böylece Orhangazi kongresinin kesin tarihi de netlik kazanacak.
CHP Orhangazi kongresinde gözler, geçmiş dönemlerde adı sıkça geçen Ender Teke’ye çevrildi. Teke’nin ilçe başkanlığı için aday olup olmayacağı ise henüz belli değil.
