enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
19°C
Bursa
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C

Covid-19 ölümcüllüğünü yitiriyor

Covid-19 ölümcüllüğünü yitiriyor
A+
A-

Omicron Varyantı Neden daha az ölümcül ? Bilim insanları, Omicron varyantının Delta varyantına göre daha az ölümcül olduğuna dair araştırmaları peş peşe paylaşmaya başladı. Çalışmalara göre Omicron Delta kadar akciğerlere zarar vermiyor daha çok boğaz bölgesini etkiliyor.

COVID-19 ölümcüllüğünü yitiriyor. Omicron varyantı hakkında dünya genelinde yapılan bilimsel çalışmalar, dünyada yaygın olarak görülmeye başlanan ve hızla yayılan Omicron varyantıının Delta varyantına göre daha az ölümcül olduğunu gösteriyor. İngiltere’deki University College London Öğretim Üyesi Pillay, “Omicron daha önce görülen varyantalardan farklı olarak vücudumuzdaki farklı hücreleri etkileme becerisi gelişimiş olabilir. Omicron varyantı daha çok üst solunum yollarını yani boğazdaki hücreleri enfekte ediyor. Bu yüzden virüs akciğerlere inmiyor. Boğazda aktif olduğu için daha hızlı yayılıyor” açıklamasında bulundu.

Omicron Varyantı Fareleri Daha Az Hasta Etti

Liverpool Üniversitenin fareler üzerinden yaptığı çalışmada ise Omicron ile enfekte edilen farelerde hastalık daha hafif seyretti. Derinlemesine yapılan çalışmada, farelerin daha az viral yük taşıdıkları görüldü. Bilim insanları, “Yaptığımız çalışmada virüsün farelerin bünyesinden daha hızlı atıldığını gördük. Bu çok sevindirici bir çalışma. Hayvanlar daha hızlı iyileşti” şeklinde açıklama yaptılar. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

ZETEKS