Orhangazi’nin MESS kapsamı dışındaki en büyük sanayi kuruluşlarından Döktaş Dökümcülük’te, Türk Metal Sendikası ile işveren arasında 2025-2027 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri resmen başladı.
Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin Orhangazi tesislerinde gerçekleşen ilk TİS toplantısı, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri katıldı.
İlk oturumda 20 idari madde üzerinde uzlaşmaya varıldığı bildirildi. Taraflar, görüşmelerin ikinci oturumunu 19 Ocak 2026 tarihinde Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nde gerçekleştirecek. Sözleşme sürecinin Döktaş’ın Bursa (Orhangazi) ve Manisa tesislerini kapsadığı kaydedildi.
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji
