enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
30,9828
EURO
33,6294
CARGILL

Dünya Karanlıkları

103
A+
A-

Bende bu imanı yaşatan kuvvetle, aziz memleket ve milletimin hakkında sahih ve sabit kaynaklarca elde ettiğim bilgileri neşr etmeye devam edeceğim. Buna sebebim, bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde vatan ve millet aşkıyla hakikatı aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir. Geçmişi istişare edebilen toplumlar elbet bir gün doğru bilinen yalanlara ulaşacaklardır. Bu memleket kaç defa feci buhranlara uğrayarak servetçe, nüfusça, arazice çok ağır zayiatlar verse de daim milliyetçilik, vatanseverliğinden ödün vermemiştir. Dünya literatüründe tahmin yapılamayan ‘’unpredictable’’ ülke konumunda olan Türkiye üzerinde oynanan oyunların başlıca aktörleri Nato ve işbirlikçileri olmuştur. Yani şer odaklarca Türklerin ne yapacağı.. belirsizliği ön yargıları idi. Ortadoğu sahasının en görkemli ve çekiciliği ise dünya da en fazla istihbarat alanı olmasıdır ki Türkiye merkezcil konumunu daim korumuştur. Rusya,  Amerika ve  Avrupa ülkeleri arasında sürekli kutuplaşmanın getirdiği olumsuz sonuçları daim Ortadoğu ve çevresindeki ülkelere fatura edilmekteydi ki şu anda dahi devam ettirilmektedir. Amerika’nın meşhur ve halen aktif olan ‘’The Rohatyn Group’’, ‘’TRG Management’’, Think Tank ‘’East and West Studies’’ birliği uzun vadeli projeleriyle saha da diplomasi ve askeri gücünü de kullanarak canlılığını korumaktadır.

İsrail’in de önemli adımlar atarak ‘’Front’’ örgütlerinden JINS ‘’Jewis Instıtute for National Security Affairs’’ Türkiye’de ‘’Beyin fırtınası’’ toplantılarıyla saha da belirli belirsiz bilgiler, projeler edinerek kullanmışlardır. Her ülke de Derin devlet politikası uygulanmıştır. Bu Derin devlet aslen dünya da ilk 1948 yılında CCWU ‘’Clandestine Comittee ofthe Westem Union’’ adıyla NATO’ya bağımlı, Fransa’da ‘’Plan Blue’’ kodlu projeyle başlatılarak gizli ordu ‘’Stay Behind’’ oluşumuyla başına De Gaulle ile Eduard Depreme gibi asker ve  politikacılar getirilmişti. Dünya’da Bilim adamları üzerinde yoğun bir çalışma yürütüldüğü aşikardır. ‘’EPSİLON’’ projesiyle Bilim adamlarını izleme operasyonları geniş safhaya ayrıştırılarak ilgi alanlarına göre takip başlatılıp olası gelecek garanti eden projeleri veya aleyhte olanlarını sahiplenmeyi kapsamakta idi. Elbet ortaya ‘’CHUSHOI’’ Vatan için değil para ve menfii için çalışanlar ortaya çıkarak olası haller de ‘’NOL’’ Resmi olmayan gizlemeyle çalışanın yine resmi olmayan yollardan korunarak devletin yokmuş gibi davrandığı kişi veya kuruluşlara fırsat verilir.

Elbet bu bilgi ve deneyimlerini emekli dahi olsa da danışılan ‘’HONORARY AGENT’’  çalışanlara kıymet bir başka olur ki, ‘’RATFUCKING’’ Herhangi bir siyasi kuruluşun merkezinden bilgi  veya belge sızdırılmasıyla, ‘’KEY HOLE’’ anahtar deliği, IMINT aracılığıyla elde edilen istihbaratların değerlendirilmesi için geçmiş kaynaklar birleştirilerek geleceğe yön verilir. Bazen de ‘’UNNITTING AGENT’’ yani verdiği bilgi veya belgelerin kime ulaştırıldığını bilmeyen aracıların, ‘’WALKING BACK THE CAT’’ aracının faaliyetlerini yeni baştan ele alınarak değerlendirilmesidir ki çoğu kez sonuç , ‘’ILLNESS’’ hastalıklı ya da tutuklanarak veya ‘’WET AFFAIRS’’ adam öldürmek veya ölümlü sonuçlara sebebiyet veren sonuçlara davetiyedir.

‘’INR’’ İstihbarat ve Araştırma bürosu, ‘’CWIHP’’ Soğuk savaş belgelerinin detaylı incelenmesiyle inanması zor olan projelerin hayata geçirilmesi için yapılan fedakarlıklar akla hayale dahi alınamamaktadır. Bilinen, İngilizlerin ‘’SHARK’’ adı verilerek her türlü şifre okuma eğitimine tabii tutulan enstitünün oluşumuyla ne kadar önemsediğini görebilmekteyiz. ‘’KEY LIST’’ şifre listeleri oluşturabilen ve sonuç ise ‘’WALK-IN’’ kendi isteğiyle casus olmak isteyenler topluluğu oluşturulmasıdır. Mamafih ‘’IMINT’’ laser, elktrosophos ve radar aracılığıyla elde edilen istihbaratlar. Elbet bu söylemler ‘’VEIL’’ dezenformasyon amacıyla çıkarılan söylentiler gibi görünse de duman olmayan yerden ateş çıkmaz..! ve dahası…

ARAŞTIRMACI YAZAR-TARİHÇİ Volkan Yaşar Berber

Yazarın Diğer Yazıları