enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C

Emlak, oto galeri ve sürücü kursları sektörü Orhangazi TSO’da masaya yatırıldı

Emlak, oto galeri ve sürücü kursları sektörü Orhangazi TSO’da masaya yatırıldı
A+
A-

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), üyelerinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm odaklı çalışmalar geliştirmek amacıyla düzenlediği sektörel toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, OTSO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda; emlak, oto galeri ve sürücü kursu sektörlerinde faaliyet gösteren üyeler bir araya geldi.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıya, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, Meclis Başkanı Cem Kapitan, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Türkiye Emlak Danışmanları Birliği Orhangazi İlçe Başkanı Funda Kezban Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de toplantıda yer alarak sektörel değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının açılışında konuşan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, sektörel buluşmaların önemine dikkat çekerek, “Odamızın temel görevlerinden biri üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmektir. Bu toplantılar sayesinde sahadan gelen talepleri doğrudan öğrenme imkânı buluyoruz. Amacımız yalnızca sorunları tespit etmek değil, aynı zamanda somut ve sonuç odaklı adımlar atmaktır” ifadelerini kullandı.

ZETEKS

Toplantıda, sektör temsilcileri tarafından dile getirilen sorunlar detaylı şekilde ele alınırken, çözüm önerileri üzerine kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Emlak sektöründe, yetki belgesi zorunluluğuna rağmen belgesiz kişilerin özellikle sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği satışların haksız rekabete yol açtığı vurgulandı. Bu kapsamda, denetimlerin artırılması, Bakanlık bünyesinde özel bir kontrol mekanizması oluşturulması ve belgeli işletmeleri koruyacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Altyapı kaynaklı sorunlar da toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Yeni inşa edilen binalarda doğalgaz abonelik süreçlerinin uzaması ve altyapı kazı çalışmalarının ardından yolların zamanında asfaltlanmaması, sektör temsilcilerinin ortak şikayetleri arasında dile getirildi.

Sürücü kursları tarafından ise harç uygulamalarındaki eşitsizlik gündeme taşındı. Bursa’nın büyükşehir statüsü nedeniyle Orhangazi’de faaliyet gösteren kursların, Nilüfer ve Osmangazi gibi büyük ilçelerle aynı harç bedellerine tabi olduğu belirtilerek; ilçe nüfusu ve kontenjan farklılıklarının dikkate alındığı daha adil bir düzenleme yapılması talep edildi.

Toplantıda söz alan OTSO Meclis Başkanı Cem Kapitan ise üyelerden gelen taleplerin oda çalışmalarında yol gösterici olduğunu belirterek, “Sektörel toplantılar, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekte hem de sorunların ilgili kurumlara iletilmesi açısından önemli bir platform oluşturmaktadır” dedi.

Toplantı sonunda, özellikle emlak yönetmeliğine yönelik düzenleme talepleri ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesine ilişkin hazırlanacak raporların ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi kararlaştırıldı. OTSO yönetimi ayrıca, üyelerden gelen talepler doğrultusunda gerekli girişimlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Toplantı, dilek ve temennilerin paylaşılmasıyla sona erdi.

#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji