enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4919
EURO
34,5772
Cargill

Erdoğan Hekimler İçin Ne Dedi ?

Erdoğan Hekimler İçin Ne Dedi ?
490
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde hekimlerin hak arama eylemleri hakkında yaptığı açıklama, günün en çok konuşulan konusu oldu.

Erdoğan, şunları söyledi, “Son zamanlarda birşey daha çıktı. Hastanelerde şöyle böyle oluyor vs. Bakın hatalarımız olabilir. Kardeşlerim bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Devasa Eğitim Ve Araştırma hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde şuan da hastanesi olmayan ilimiz ilçemiz var mı? Bunları bizzat takip eden birisiyim ben. Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Soruyorum bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi ve en çok maliyeti yüksek olan da hangi birimdir, sağlıktır. Ama şimdi efendim işte az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur 8 bin 9 bin. Sordum en fazla alan ne alıyordur 25 bin civarında alıyordur vs. E buna rağmen özel sektör daha çok para verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış.

Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizlerde üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum, gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve ülkemizde istihdam ederiz.Buralar boş kalmaz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)