enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
Cargill

Gerçekten Süper Lig mi ?

968
A+
A-

Türkiyede Futbolun en üst düzeyi Adı Süper Lig olan yani şampiyonların iyi şehir takımlarının hatta semt ve ilçe takımlarının oluşturduğu bir lig.

Peki adı gibi kendiside süper mi.Bakalım bi süper ligin lokomotifi olan 4 büyükleri ele alalım başarı kıstası nedir şampiyonluk mu?Yoksa avrupa da elde edilen başarılar mı? Süper ligde her ne kadar son yıllarda Bursaspor ve Başakşehir şampiyon olsa da 4 takım arasında geçen bir lig yarışı yaşanıyor uzun yıllardır.Yurt dışına son yıllarda futbolcu transferi yapsak ta özellikle bu dört takımın altyapıdan çıkardıkları futbolcu sayısı  maalesef yeterli değil.Bu durumu son dört yıldır Trabzonspor biraz düzeltti gibi.

Yusuf Yazıcı iyi bir örnek bu yıl sonunda da Uğurcan Çakır’ ın da iyi bir bonservis bedeli ile gideceği kesin gibi.Gelelim dört lokomotifin yaptıkları özellikle yabancı transfer hatalarına yaşı belli seviyede olan ve maalesef ülkemize son kontrat ve para için alınan onlarca transfer.Peki çözüm nedir kime sorsanız altyapı der.Ama altyapıda yeterli kalitede hocalar varmı?Maalesef.

En başta yeterli kalitede hoca yetiştirmek lazım avrupanın çeşitli kulüpleri ile anlaşıp oralara bir nevi staj gibi göndermek olabilir.Avrupa kupalarında ve milli takımla ne kadar istikrarsız olduğumuz ve harcadığımız paralara bakarsak artık çok geç kalınmış olsa da hemen bu günden başlamak en doğru yol olacaktır.

Şimdi soralım gerçekten süper lig mi?

Hasan Habip Özbay

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.