enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5232
EURO
34,6116
Cargill

Grip vakaları arttı, acil servisler doldu

Grip vakaları arttı, acil servisler doldu
22
A+
A-

Son günlerde grip vakalarında görülen artış hastanelerin acil servislerinde yoğunluğa neden oldu. Özellikle çocuklarda baş gösteren gribal hastalıklar nedeniyle okullarda rapor alan öğrenci sayısında yüzde 200’ün üzerinde artış olduğu, acil servislere başvuran hasta sayısının da yüzde 100 oranında arttığı ileri sürülüyor.

 

Grip vakalarında önceki yıllara göre belirgin bir artış var. Hekimler tedaviye karşı inatçı ve iyileşmesi haftalar sürebilen yeni grip salgınına karşı halkı uyarıyor. Doktorlar bu yılki grip vakalarının eskiye göre 2-3 kat arttığını ve hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığını söylüyor.

Yeni yıla girerken ülke genelinde hem yetişkin hem de çocukları sarsan grip vakalarında artış yaşanıyor.

YOĞUN BAKIMLAR DOLDU

Artan vakalar nedeniyle hastanelerde hem acil servislerde hem de polikliniklerde büyük artışlar yaşandığı gözleniyor. Sadece Bursa’da değil çevre il ve ilçelerde de bütün hastanelerde büyük yoğunluk yaşandığı buna bağlı olarak yoğun bakım ünitelerinde de yer bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiği gözleniyor.

ÇOCUKLARDA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Vakaların özellikle çocuklarda çok sık görüldüğünü belirten uzmanlar ise “Çocuklar bu virüslerle ilk kez tanışıyorlar. Erişkinler de iki yıl bu virüslerden uzak kaldı, şimdi ilk temas döneminde abartılı bir yanıt görüyoruz. Tıpkı koronavirüsün ilk zamanlarındaki gibi” diyerek açıklıyor.

HASTALIK BELİRTİSİ OLAN ÇOCUKLARI OKULA YOLLAMAYIN

Ayrıca uzmanlar hastalık belirtisi gösteren çocukların kesinlikle okula gönderilmemesi ve arkadaşlarıyla buluşmasına izin verilmemesi gerektiği kaydedildi.

ORHANGAZİ ACİL SERVİSİ REKOR KIRDI

Öte yandan gribal vakaların artış gösterdiği ilçelerden olan Orhangazi’de de acil sevişe başvuran hasta sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı. Günlük ortalama 600 ile 700 civarında hastanın başvurduğu Orhangazi Devlet Hastanesi acil servisinin geçtiğimiz Pazartesi günü 1000 hastayı geçtiği ve bu rakamın da ilk kez görüldüğü belirtildi.