enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9634

Halk eğitimden her alanda eğitim

Halk eğitimden her alanda eğitim
661
A+
A-

Halk eğitim merkezi müdürleriyle bir araya gelen Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, hayat boyu eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiğini, halk eğitim merkezlerinde her vatandaşımızın kendisine uygun bir kurs bulabileceğini söyledi.

Bursa’da halk eğitim merkezi müdürleri İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, başkanlığında Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya geldi.

Hayat boyu eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiğini belirten Serkan Gür, “Halk eğitim merkezlerimiz, okuma yazma kurslarından tutun da sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda toplumun gelişimine katkı sunuyor. Her vatandaşımız halk eğitim merkezlerinde kendisine uygun bir kurs bulabilir. Tüm vatandaşlarımızı hayat boyu öğrenmenin özgürlükler dünyasına davet ediyorum.” dedi.

Gür: “Nerede Kalmıştık” Eğitim Seferberliği projesine Bursa olarak her türlü imkânı sunacağız”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Nerede Kalmıştık” eğitim seferberliği projesinde halk eğitim merkezlerinin de önemli bir rolü olacağını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Saygıdeğer Hanımefendi himayesinde gerçekleşen ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Ana-Kız Okuldayız’ gibi kampanyalar, kadınların ve kız çocuklarının eğitim hayatına önemli katkılar sunduğunu görmüştük. ‘Nerede Kalmıştık’ projesi de bu anlamda önemli katkı sağlayacak. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın yarım kalmış eğitimlerini tamamlamaları için açık öğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, mesleki eğitim merkezleri gibi çeşitli kurumlarımız aracılığıyla gerekli her türlü imkânı sunacağız.” dedi.