enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891

Hatalı ürün sevkiyatını yüzde 98’e kadar azaltıyor

Tedarik süreçlerini yeni nesil teknolojilerle dijitalleştiren şirketler faaliyetlerine sürdürülebilirlik kazandırıyor. Univera StokBar Ürün …

Hatalı ürün sevkiyatını yüzde 98’e kadar azaltıyor
537
A+
A-

Tedarik süreçlerini yeni nesil teknolojilerle dijitalleştiren şirketler faaliyetlerine sürdürülebilirlik kazandırıyor. Univera StokBar Ürün Müdürü Tarık Dizer, “Yeni nesil teknolojilerle depo süreçlerinde hatalı ürün sevkiyatını %98 azaltarak günlük sevkiyat kapasitesinde %22 artış elde ettik” dedi.

Pandemide ticari faaliyetlerin ağırlıklı olarak dijital kanallar üzerinden sürdürülmesi şirketlerin tedarik süreçlerini zorlaştırdı. Tedarik zincirinin geleceğine yönelik Gartner tarafından gerçekleştirilen araştırmaya (The Future of Supply Chain) göre, tedarik zinciri liderlerinin %98’i önümüzdeki 5 yıl içinde evden çalışma oranının artacağını bu durumun şirketlerin tedarik süreçlerinin dijitalleşmesini zorunlu kılacağını düşünüyor. %79’u web ve platform tabanlı yeni iş modellerinin pandemi sonrasında şirketlerin tedarik süreçlerine yön vereceğini, %69’u tedarik zincirini dijitalleştirmeyen şirketlerin önümüzdeki 5 yıl içinde müşteri kaybı yaşayacağını öngörüyor. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Univera Ürün Müdürü Tarık Dizer, “Pandemi, şirketler için tedarik zincirinin dijitalleşmesini kaçınılmaz hale getirdi. Şirketlerin sunduğu ürün ve hizmetler kadar, tedarik süreçleri de kimliklerinin bir parçası haline dönüştü. Bu durum tedarik süreçlerinde yeni nesil teknolojilerin ağırlığının artacağını gösteriyor” dedi.

Depo ve üretim yönetiminde hata riski yüksek

Tedarik süreçlerinin her aşamasının dijital olarak yönetilmesinin şirketlerin faaliyetlerini sürdürülebilir hale getirdiğine dikkat çeken Dizer, yüzlerce ürünü içeren sevkiyat operasyonlarının manuel olarak yönetilmesinin hata payını artırdığını ve şirketlerde ciddi maddi kayıplara neden olduğunu belirtti. Dizer, “Depo ve üretim operasyonları, hata riskinin en yüksek olduğu süreçlerden biri. Satış, servis ve lojistik iş süreçlerine yönelik geliştirdiğimiz ve kısa süre önce 8. versiyonunu yayınladığımız Panorama (P8) platformumuzda yer alan StokBar çözümüyle şirketlerin hammadde tedariğinden saha satış operasyonuna kadar tüm süreçlerinin dijital olarak yönetilmesini sağlıyoruz. Şirketlere web tabanlı ve esnek bir yapıya sahip depo ve üretim yönetimi çözümü sunarak oluşabilecek sorunları tümüyle ortadan kaldırıyoruz” diye ifade etti.

Depo ve üretim süreçleri için entegre bir çözüm

Ulusal ve uluslararası çok sayıda şirketin üretim ve depo yönetiminde iş sürekliliğini sağlamak hedefiyle yeni nesil teknolojileri tercih ettiğini vurgulayan Tarık Dizer, depo ve üretim yönetiminde entegre bir çözüm sundukları StokBar’ın kazanımlarına ilişkin sahadan aldıkları verileri kaynak gösterdi. Dizer, “Yaptığımız saha araştırmalarında StokBar ile depo süreçlerinde hatalı ürün sevkiyatında %98, hatalı ürün kabulünde %97, ürün bulma sürelerinde %68 düşüş elde ettik. Buna karşın bitmiş ürün izlenebilirliğinde %71, ürün ve hammadde saklama koşullarının takibinde %42, günlük sevkiyat kapasitesinde %22 artış yaşandığını tespit ettik. Üretim süreçlerinde ise hammadde bekleme sürelerini %60 azalttık. Tedarikçi bazında malzeme ve lot izlenebilirliğinde %76, hammadde izlenebilirliğinde %70, anlık üretim ve tüketim izlemede %68, aging, inkubasyon ve karantina sürelerinin takibinde ise %57’lik artış sağladık. Bu veriler StokBar’ın şirketlere sunduğu verimliliğe ilişkin önemli bir kaynak teşkil ediyor” ifadelerinde bulundu.

İhtiyaca göre özelleştirilebiliyor

StokBar ile şirketlerin, operasyonlarda farklı görevler üstlenen personele ve kullanılan bölümlere göre farklı fonksiyonları devreye alarak sistemi özelleştirebildiklerine değinen Dizer, “StokBar bu yönüyle şirketlerin depo ve üretim süreçlerini hızlı ve en verimli şekilde yönetmelerini olanaklı hale getiriyor. Şirketler IoT sensörleriyle özellikle depo süreçlerinde kullandıkları forkliftleri, üretimdeki verileri ya da istedikleri herhangi bir nesnenin ihtiyaç duyulan özelliğini takip ederek anlık olarak kontrol edebiliyor” diye sözlerine ekledi.