Orhangazi Belediyesi, Belediye Meclisi tarafından alınan bir imar değişikliği kararının internet sitesinde yasal süresi içinde yayımlanmadığı iddiaları üzerine kamuoyuna yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Son günlerde bazı basın organlarında yer alan ve Orhangazi Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu yönündeki haberlere değinilen açıklamada, ilgili imar değişikliği kararının mevzuata uygun şekilde alındığı belirtildi. Açıklamada, kararın Belediye Meclisi tarafından yasal çerçevede alındığı, tutanağa bağlandığı ve kesinleşme sürecinin usule uygun olarak yürütüldüğü ifade edildi.
“İLAN VE DUYURU SÜREÇLERİ MEVZUATA UYGUNDUR”
5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine dikkat çekilen açıklamada, meclis kararlarının ilan ve duyuru süreçlerinin idari işleyiş ve teknik süreçlere bağlı olarak yürütüldüğü kaydedildi. Belediyenin internet sitesinde yayımlama işlemlerinin de teknik altyapı, içerik aktarımı ve onay süreçleri kapsamında gerçekleştirildiği belirtilerek, kasıtlı ya da hukuka aykırı bir durumun söz konusu olmadığı vurgulandı.
KARAR KAMUOYUNA DUYURULDU
Açıklamada, bahse konu imar değişikliği kararının; askı ilanı, fiziki ilan panoları, iç yazışmalar ve arşiv kayıtları aracılığıyla kamuoyuna açık şekilde duyurulduğu ifade edildi. İnternet sitesinde yayımlamanın duyuru yöntemlerinden yalnızca biri olduğu belirtilirken, tek başına kararın hukuki geçerliliğini belirleyen zorunlu bir unsur olmadığına dikkat çekildi.

“Ceza hukuku kapsamında değerlendirilmesi mümkün değil”
Varsayımsal olarak teknik bir gecikme yaşanmış olsa dahi, bunun kasten işlenmiş bir fiil ya da görevi kötüye kullanma suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilen açıklamada, konunun ceza hukuku değil, idari işlem ve usul kapsamında ele alınabileceği ifade edildi.
“SUÇ DUYURUSU HUKUKİ DAYANAKTAN YOKSUN”
Orhangazi Belediyesi, yapılan suç duyurusunun hukuki dayanaktan yoksun olduğunu, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını ve konunun ceza hukuku kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle tamamladı.
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji