enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5457
EURO
34,8627
Cargill

Kripto para doları zayıflatabilir

Kripto para doları zayıflatabilir
546
A+
A-

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bloomberg Forumu’nda, doların dünyanın rezerv para birimi olarak rolünü baltalayabileceklerini ve ülkeleri istikrarsızlaştırabileceklerini iddia ederek kripto para birimlerinin yükselişine ağırlık verdi.

2016 seçimlerinde Demokrat başkan adayı olan Clinton, kripto paranın küresel para piyasaları için doğrudan bir tehdit oluşturduğunu iddia ediyor.

Bu eleştiri, kendisinin kripto para birimlerine ilişkin ilk keskin ifadesi ancak daha önce de kripto paralara karşı olumsuz bir tavrı vardı diyebiliriz. Eylül 2018’de, kendisine sorulan bir dizi hızlı soruyu yanıtlarken herhangi bir Bitcoin‘e sahip olmadığını söylemişti ve 2016 yılında Wikileaks tarafından yayınlanan bir e-postaya göre, Clinton’ın kıdemli kampanya yardımcıları, Bitcoin bağışlarını kabul etme fikrini “fazla özgürlükçü” buldukları için reddettiler.

Kripto para birimleri hakkındaki düşünceleri, Clinton’ın eski Başkan Donald Trump ile hemfikir olduğu çok az şeyden biri. 2016’da eski Demokrat adayı yenerek Amerikan siyasi tarihine adım atan Trump, kripto para birimlerini küçümseme konusunda oldukça açıktı. Trump, Fox Business‘ta Haziran ayında yaptığı röportajda Bitcoin‘i “aldatmaca” olarak nitelendirecek kadar ileri gitmişti.