enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
CARGILL

M.Ali VARLI : TÜV Ali kıran baş kesen uygulamalara son verilmelidir.

M.Ali VARLI : TÜV Ali kıran baş kesen uygulamalara son verilmelidir.
845
A+
A-

TÜVTÜRK muayene istasyonlarında ticari araçlara yapılan bu ayrımcılık hiç ve hukuki değil. Ticari araçlara muayene sırası almak büyük başarı. Muayene günü gelmeden 3-5 günü feda edip zar zor randevu alıyoruz. Randevu saatimizden önce istasyonda hazır kıta soğuk/sıcak hazır kıta bekliyoruz. Belki 30 dk belki 2 saat beklediğimiz de oluyor. Ancak; randevunuza 15 dk geç gidince randevunuz iptal oluyor.

Ticari aracın yapmış olduğu faaliyeti ile oluşturduğu katma değer, taşıdığı yük ve yolcunun zamanında ulaşımı ve işinin devamlılığı göz önüne alındığında, bu aracın o günden itibaren yeni muayene tarihine kadar ( en az 15 gün ) geçen zamanda ekonomik kaybı nasıl telafi edilecek.

Otomobil araca hemen her zaman randevu alınırken ticari araçlara en erken 16 gün sonrasına randevu verilmesi telafisi güç zararlara sebebiyet vermektedir.

Bu işlemin tam tersi olması gerekmez mi? Ticari araçlar her yıl muayene olurken, hususi araçlar iki yılda bir muayene olmaktadır. Bu yönüyle de bakıldığında ticari araçlar için oluşturulan günlük kota yeterli değildir.

Muayene randevusuna 16 dk geç giden bir ticari aracın muayene randevusu iptal edilirken, bir sonraki muayene tarihi 16 gün sonraya verilmektedir. 15-20 dk gecikmenin cezası 16 gün boyunca çalışmaması demektir.

Aynı araç muayene randevusuna saatinde gelmiş olduğunda istasyonda takriben 30 dk ile iki saat bekleten işletme bu aracın randevusuna 15 dk geç gelmesini neden tolere etmez. En azından bir sonraki ve en son sıraya alarak o gün aracın muayene işlemi yapılamaz mı?

 

Muhammet Ali VARLI

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi