enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
Cargill

Maskeyi 2 Saniye İndirmek Bile Riskli !

Maskeyi 2 Saniye İndirmek Bile Riskli !
484
A+
A-

Maskeyi 2 Saniye İndirmek Bile Riskli Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Covid-19 ölüm vakaları ile ilgili ciddi açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca 60 yaş ve üzeri kişilerin risk altında olduğunu, ve daha çok dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Dr. Fahrettin koca Twitter’dan yaptığı açıklamada; “60 YAŞ ÜZERİ RİSK ALTINDA. Son 1 ay içindeki verilere göre, kayıplarımızın %87,2’si vakaların %16,8’i arasından oldu. Ölüm oranı yüksek bu grup, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlardır. Büyükler, kronik hastalığı olanlar kendilerini koruma altına almalıdır. Mutlaka.” açıklamasını yaptı.

KONUŞMAK İÇİN MASKEYİ İNDİRMEK BİLE OMİCRON VARYANTININ BULAŞMASINI SAĞLAR

Yapılan araştırmalarda konuşmak için bile olsa, maskeyi birkaç saniyelik çıkarmak virüs bulaşması riskini arttırdığı ortaya çıktı. Yeni varyantlar konusunda açıklama yapan Sağlık Bakanı, “MASKE. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir.” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)