enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5303
EURO
34,6191
Cargill

OBAK 2.egitim programınıda düzenledi

OBAK 2.egitim programınıda düzenledi
580
A+
A-

Orhangazi Belediyesi deprem başta olmak üzere olası afet durumlarına hazırlıklı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kendi bünyesinde Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma (OBAK)’ı oluşturan Orhangazi Belediyesi, geçtiğimiz aylarda ekip üyeleri için ilk eğitim programının ardından ikinci eğitim programı da düzenledi

Belediye çalışanlarından oluşan 28 kişilik gönüllü ekibine İl AFAD Müdürlüğü uzmanları tarafından önceki aylarda verilen arama kurtarma eğitimi sonrasında, şimdide çadır kurma eğitimi verildi. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın eğitimin yapıldığı alana giderek çalışmaları izledi. Başkan Aydın .”Bölgemiz ve ülkemiz deprem riski taşıyor. Aynı zamanda fırtına, sel gibi afetlerin de oluşması mümkün. Bu tür olayların hiçbir zaman gerçekleşmesini istemeyiz. Ancak hazırlıklı olmamız da gerekiyor. Deprem bölgesinde bulunan ilçemiz ve çevresinin afetlere hazırlıklı olması gerekiyor bu anlamda Belediyemiz tarafından kurulan arama kurtarma ekibinin ne denli önem kazandığını belirtmek isterim.

İşte bu tarz eğitimlerin önemi afet anlarında ortaya çıkıyor. “ dedi. Eğitimlerin devam edeceğini belirten Başkan Aydın, OBAK ekip lideri Arif Yıldız’dan ekip hakkında ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Katılan personele kolaylıklar diledi.

ETİKETLER: ,