enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
Cargill

Sadece sarı sendikalaşma mı desteklenecek ?

Sadece sarı sendikalaşma mı desteklenecek ?
632
A+
A-

SENDİKALAŞMAYA ENGEL OLAN ZİHNİYET KENDİYLE ÇELİŞİYOR: SADECE SARI SENDİKALAŞMA MI DESTEKLENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “sendikalaşma” açıklamasına Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken’den sert tepki geldi.  Sadece iktidar eksenli sendikaların desteklendiğinin altını çizen Akarken, Bakan Bilgin’in kendi açıklamalarıyla çeliştiğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sendikaların sermaye veya devlete karşı konumlarının demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna değinirken kendi sözleriyle çelişti.

HANGİ SENDİKALAŞMA DESTEKLENİYOR?

Kamuda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde üye sayısı az ve sözleşmeye muhalif sendikalar için “Merdiven altı sendikalar” tanımını kullanan Bakan Bilgin’e Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken’den sert tepki geldi. Akarken, “Bakan Bilgin, sendikalaşma konusundaki engellerin ortadan kaldırılması için mücadele ettiğini söylerken ne kast etmektedir? Sendikalarda çok sesliliğin ortadan kaldırılarak tek tip sendikaların desteklendiği, farklı seslerin “azınlık” olarak nitelendiği bu ortamda hangi sendikalaşma desteklenmektedir?” diye konuştu.

BAKAN BİLGİN HANGİ GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR?

Bakan Bilgin’in kadın işçilerin sendikalaşarak yabancı bir firmadan haklarını aldığı örneğini vermesini eleştiren SAHİM-SEN Başkanı Akarken, “Sayın Bilgin’in hangi ülkede yaşadığını ya da takip ettiği gündemi kimlerin hazırladığını merak ediyorum. Sendikalaştığı için işinden edilen onlarca çalışan hali hazırda mücadelelerini sürdürüyor, gün geçmiyor ki yeni bir “sendikalı” tartışması ortaya atılmasın. Son olarak Ordu Gürgentepe Belediyesi’nde işçi olarak çalışan şehit yakını Sevinç Karaca’nın sendikadan istifa etmemesi gerekçesiyle küfür ve hakarete maruz kalarak işinden edilmesi kamuoyuna yansıdı” dedi.

SAHİM-SEN UYARIYOR: SENDİKALARI KUTUPLAŞTIRMAYIN!

Toplumda yaratılan kutuplaşmanın sendika faaliyetlerinde de kendini fazlasıyla belli ettiğinin altını çizen Akarken, “İzlenen siyasetin yanlışlığı konusunda bir kez daha bakanlığı uyarıyoruz. Bizler, emekçilerin hakkını savunmak amacıyla temsil hakkımızı kullanıyoruz. Sendikaların seslerini sınırlandırmaya çalışmak ve aynı cümlelerle konuşulmasını istemek yanlış bir tutumdur. Yargıya da yansıyan üç ayda bir ödenen  sendika prim ödemesi için yüzde bir sendikalaşma oranından da ivedilikle vazgeçilmesini öneriyoruz. Sağlık emekçilerimizi örgütlenmeye ve haklarını savunmaya çağırıyoruz” sözleriyle emekçilere seslendi.

ETİKETLER: , ,