enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
Cargill

Shiba Yakımı Başlıyor

Shiba Yakımı Başlıyor
514
A+
A-

Türk Kullanıcılar Kripto Parada 1 Milyonu Aştı, Shiba Yakımı Başlıyor

Huobi Global Araştırma Müdür Beste Naz Süllü’nün ses getirecek başlıkların yer aldığı günlük değerlendirmesinde şu konulara değindi: “Sene başından bu yana dolar bazında yüzde 90 getiri sağlayan Bitcoin küresel getiri sıralamasında yatırımcıları cezbederken, diğer tarafta Türk kullanıcıları da artan ilgiyle yeniden 1 milyonun üzerine çıktı.

Küresel piyasalar Biden’ın konuşması sonrası Omicron endişelerini bir kenara bıraktı ve fiyatlamalarda riskli varlıklar yeniden ön plana çıktı. Yine yakın zamanda kullanıcı sayısı 1 milyonu aşan Shiba, coin yakımına hazırlanırken, yine Türklerin çok tercih ettiği coinlerden olan Ripple, Visa ile bir satın alma sonrası ortak durumuna geldi. Böylelikle Ripple ve Shiba Inu da temel olarak yükseliş bazında desteklenmeye başladı. Bitcoin teknik açıdan da 50.000$ seviyesi gerisinde seyrini koruyor.

Bu açıdan hem net ağ gelişimi ‘bullish’ dediğimiz pozitif tarafa döndü hem de günlük momentumu yeniden sıfırın üzerine çıkarak 63.000$ seviyelerindeki bölgesine yükseldi. Bu açıdan bakıldığında Bitcoin 48.000$ desteği üzerinde ve 50.000$ aralığında sıkışık seyrini korusa da yeniden yükselişe geçebilmesi için 51.000$ seviyesini mutlak aşması gerekiyor. Şimdilik zincir verileri aşmasını desteklese de 31 Aralık opsiyon kontratlarındaki satış baskısı fiyat üzerinde hakimiyet kuruyor.”