enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5216
EURO
34,6377
Cargill

Sosyal medya vergisi meclise taşındı!

TBMM Genel Kurulu yarın haftalık mesaisine başlıyor. Bu bağlamda kurulun en büyük gündemi Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik …

Sosyal medya vergisi meclise taşındı!
586
A+
A-
TBMM Genel Kurulu yarın haftalık mesaisine başlıyor. Bu bağlamda kurulun en büyük gündemi Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olacak. Birgün‘ün haberine göre meclis bu hafta vergi düzenlemesini yasalaştırmak için mesai yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bir süredir Vergi Reformu Paketi üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Bu noktada artık son aşamalara gelindi. Geçtiğimiz hafta TBMM‘ye gönderilecek ve yasalaştırılacak paket meclisin gündemine oturdu. Paket, bünyesinde yeni bir yapılanma düzeyinde çeşitli düzenlemeleri barındırıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığı‘nda yakın zamanda son toplantısı gerçekleştirilen paket, sosyal medyadan para kazanan kişileri ilgilendiriyordu. Bu bağlamda yüzde 15 vergi kesintisi göz önüne gelmişti. Şimdi ise meclis bünyesinde resmi olarak yeni kararlar alınacak.

Sosyal medya vergisi yüzde 15 olarak belirleniyor

Sosyal ağ sağlayıcıları bünyesinde paylaşım yapan sosyal medya içerik üreticileri ile uygulama geliştiricileri, elde ettikleri kazanç üzerinden vergi kapsamına alınıyor. Geçtiğimiz hafta da geliri 650 bin TL‘nin altındaki sosyal medya içerik üreticileri ve uygulama geliştiricilerine yüzde 15 stopaj kesintisinin uygulanması kararı onay almıştı.

Ele alınacak düzenlemeyle birlikte ‘küçük esnaf’ sınıfına giren 850 bin civarındaki mükellef grubun elde ettiği kazançlar da gelir vergisinden muaf tutuluyor. Elektronik ortamda kurulabilecek olan vergi dairesi, vergi incelemesini uzaktan yapabilme imkanına sahip oluyor. Belge basımında ilgili bildirim görevini belirlenen sürede yerine getirmeyen ya da bildirimi eksik, matbaa işletmecilerine 1400 lira özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Sizler meclis gündem konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

KAYNAK:SHİFTDELETE.NET

ETİKETLER: