Orhangazi’de dinamik saha çalışmalarıyla dikkat çeken Zafer Partisi İlçe Teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve üretim odaklı kooperatiflerle buluşmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Zafer Partisi heyeti, ilçenin önemli üretim güçlerinden biri haline gelen Orhangazi Pazarköy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
İlçe Başkanı Yakup Yüce ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette Kooperatif Başkanı Seda Şentürk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Şentürk’ten kooperatifin üretim faaliyetleri, yürütülen çalışmalar ve kadın istihdamına yönelik projeleri hakkında detaylı bilgi alan heyet, kadınların el emeğiyle ürettikleri doğal ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu.
Tarihi Miras, Kadın Emeğiyle Can Buldu
Ziyaretin, Orhangazi’nin önemli tarihi değerlerinden biri olan Gürle Hamamı’nda restore edilerek hayata geçirilen kooperatif işletmesinde yapılması ise anlamlı karelere sahne oldu. Kadınların tarihi dokuya sahip çıkarak burayı bir üretim merkezine dönüştürmesi, Zafer Partisi heyeti tarafından büyük takdir topladı.
Başkan Yüce: “Üreten Kadınlarımızın Her Zaman Yanındayız”
Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Yakup Yüce, kadınların ekonomik hayatta aktif rol almasının ülkenin kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
”Şehrimizin ve ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu ekonomik süreçte en büyük ihtiyacımız üretimdir. Türk kadınının elinin değdiği, emeğinin geçtiği her alanda bereket, vizyon ve başarı vardır. Bugün burada, kadın girişimcilerimizin cesaretle bir araya gelerek, kooperatif çatısı altında omuz omuza nasıl büyük bir değer yarattıklarına bizzat şahit olduk. Tarihi mirasımız Gürle Hamamı’nı atıl durumdan kurtarıp üreten bir işletmeye dönüştüren, hem aile ekonomisine hem de Orhangazi’mize katkı sağlayan Sayın Seda Şentürk başkanlığındaki tüm kooperatif üyelerini yürekten tebrik ediyorum.”
”Kendi Öz Sermayesiyle Üretenin Destekçisiyiz”
Zafer Partisi olarak kadın girişimciliğini temel bir kalkınma hamlesi olarak gördüklerini ifade eden Yüce, “Kadının sosyal ve ekonomik hayattaki gücü, milletimizin en büyük teminatıdır. Ayakları yere sağlam basan, kendi öz sermayesi, alın teri ve emeğiyle üreten her bir kadın girişimcimizin sonuna kadar destekçisi olmaya devam edeceğiz. Üreten kadın, güçlü Türkiye demektir” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Zafer Partisi heyetinin Kooperatif Başkanı Seda Şentürk ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarı ve bereketli kazanç dileklerini iletmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi. metni profesyonel haber diliyle yeniden düzenle
Metninizi daha akıcı, tarafsız ve profesyonel bir haber diliyle yeniden düzenledim:

Zafer Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Yakup Yüce ve beraberindeki ilçe yönetim kurulu üyeleri, Orhangazi Pazarköy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti. Tarihi Gürle Hamamı bünyesinde faaliyet gösteren kooperatifte gerçekleştirilen ziyarette, kadın emeği ve girişimciliğinin yerel kalkınmadaki rolü ele alındı.
İlçede yürüttüğü saha çalışmalarıyla dikkat çeken Zafer Partisi Orhangazi İlçe Teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve üretim odaklı yapılarla temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleşen ziyarette, İlçe Başkanı Yakup Yüce ve parti heyeti, Kooperatif Başkanı Seda Şentürk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede, kooperatifin üretim faaliyetleri, yürütülen projeler ve kadın istihdamına yönelik çalışmalar hakkında bilgi alındı. Heyet ayrıca, kadınlar tarafından üretilen doğal ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu.
Ziyaretin, Orhangazi’nin tarihi değerlerinden biri olan Gürle Hamamı’nda restore edilerek faaliyet gösteren işletmede gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Tarihi yapının üretim merkezine dönüştürülmesi ve kadın emeğiyle yeniden işlev kazandırılması, ziyarete ayrı bir anlam kattı.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Yakup Yüce, kadınların ekonomik hayattaki rolüne vurgu yaptı. Yüce, üretimin ekonomik zorlukların aşılmasında önemli bir unsur olduğunu belirterek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kooperatifin çalışmalarını takdir ettiğini dile getiren Yüce, tarihi bir yapının üretime kazandırılmasının da önemli bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.
Kadın girişimciliğini kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak değerlendirdiklerini belirten Yüce, üretim yapan kadınların desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji