enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5670
EURO
34,8843
Cargill

Teknolojinin dönüm noktaları !

Teknoloji her gün çok genişliyor, peki günümüz teknolojisi bu noktaya nasıl geldi? İşte teknolojinin dönüm noktaları! Teknoloji o …

Teknolojinin dönüm noktaları !
656
A+
A-

Teknoloji her gün çok genişliyor, peki günümüz teknolojisi bu noktaya nasıl geldi? İşte teknolojinin dönüm noktaları!

Teknoloji o kadar gelişti ki insanlık olarak eskiden hayalini bile kuramadığımız teknolojik eşyaları ceplerimizde taşıyoruz, eski bilgisayarlardan daha işlevsel saatleri bileğimizde taşıyoruz. Peki günümüz teknolojisi bu noktalara nasıl geldi?

1901 – Radyo, tıpkı elektrik gibi günümüz teknolojisinin mihenk taşlarından birisi. Zira Radyo dalgaları ile çalışan Radyo icat edilmeseydi günümüzde 5G teknolojisini konuşmuyor olabilirdik.

1946 – John Presper Eckert ve John W. Mauchly tarafından geliştirilen Electronic Numerical Integrator and Computer (ENIAC), 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde inşa edildi. Üniversite tarafından “ilk genel amaçlı elektronik bilgisayar” olarak tanımlandı.

1947 – Bell Labs mühendisleri John Bardeen , Walter Brattain ve William Shockley , akımı kontrol edebilen, yükseltebilen ve üretebilen bir elektrik bileşeni olan transistörün ilk halka açık gösterisini yaptı. Transistörler hâlâ günümüzün en önemli icatlarından birisi.

1956* – Her ne kadar yapay zeka günümüzde hâlâ geliştiriliyor olsa da ilk defa 1956 yılında Dartmouth College’da yapılan bir konferans ile bir isim verildi. Yapay zeka veya diğer bir değişle Artificial Intelligence (AI), günümüzdeki sağlık sisteminden dronelara kadar bir çok alanda hayatımıza dokunan bir teknoloji.

ETİKETLER: ,