enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
CARGILL

Yeni Covid-19 Virüs Varyantı Haberi Piyasaları Kötü Etkiledi

Yeni Covid-19 Virüs Varyantı Haberi Piyasaları Kötü Etkiledi
650
A+
A-

Asya piyasalarında başlayan COVID -19 yeni varyant endişesi tüm piyasayı ele geçirdi. Kripto paralar, endeksler tahvil getirileri ve petrol fiyatları geriledi.

Afrika’da çıkan Covid-19 virüs varyantının haberi başta kripto piyasalar olmak üzere tüm piyasaları derinden sarstı.

Yeni ortaya çıkan varyant üzerinde hiçbir aşının etkisinin olmadığı iddiası önce Asya piyasalarını daha sonra ise tüm piyasaları etkilediği için kripto piyasalar da dahil tüm piyasalarda ve endekslerde sert bir düşüş yaşandı.

Bu düşüşle birlikte piyasa düzeltme dönemine geçmişken, kripto paralar da son günlerin kazançlarının bir kısmını geri verdi. Son bir haftadır değerini ikiye üçe katlayan metaverse coinler için de aynı durum söz konusu.

Kısa vadeli düşünülecek olursa bir düzeltme söz konusu fakat pandeminin ilk dönemlerinden hatırlıyoruz ki risk iştahının kısılması önce kripto paraları sert bir şekilde geriye çekmişti ve daha sonra da kapanmalar işlem hacminin artışında etkili olmuştu.

Bu yönden düşündüğümüzde piyasa için bir düzeltme imkânı doğdu. Grayscale, metaverse dünyasının trilyon dolarlık bir pazar olabileceğini belirtti. Bu nedenle Decentraland (MANA)The Sandbox (SAND)Gala Games (GALA) ve Axie Infinity (AXS)’deki düşüşler yakından takip edilebilir.

Diğer tarafta JP MorganBitcoin yerine Ethereum’un kendisini getiri bazında daha iyi kanıtladığını ve raporunda daha yüksek potansiyel teşkil ettiğini belirtti. Piyasaların genelinde yaşanan düşüş Bitcoin’i de 59.300 dolar seviyelerinden 56.000 dolar seviyelerine kadar baskıladı. Fakat düşüşe rağmen günlük olarak küçük ve orta ölçekli hesaplarda BTC alımları devam etti ve borsalardan bir miktar uzun dönem saklanmak için soğuk cüzdanlara Bitcoin çekildi.

Düşüşün bir miktar daha devam etmesi durumunda 53.000 ila 55.000 dolar aralığının destek olması bekleniyor.