enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467

Zeytin Üreticileri Emeklerinin Karşılığını İstiyor

Zeytin Üreticileri Emeklerinin Karşılığını İstiyor
601
A+
A-

Zeytin üreticisi Marmarabirlik’in açıklayacağı ürün fiyatının bekleyişinde. Geçtiğimiz hafta Ziraat Odası’nın açıkladığı 6.37 lira maliyet fiyatı baz alındığında üretici Marmarabirlik’in ürünlerine 20 liranın altında fiyat biçilememesini istediğini dile getiriyor.

Beyan alımlarının sürdüğü şu günlerde üretici ortakların gözü Marmarabirlik tarafından açıklanacak olan ürün fiyatlarına dikildi. Girdi maliyetleri yüksek olduğu bu dönemde üretici, Marmarabirlik’in fiyatlarını da bunu dikkate alarak belirlemesi beklentisine girdi. Ürün maliyetinin geçtiğimiz hafta Ziraat Odası tarafından kilogramı 6.37 lira olarak belirlenmesi, fiyat beklentisini de yükseltti. Üretici, bu yıl emeğinin karışlığını almak, girdi maliyetleri ile başa çıkabilmek ve bir sene sonranın hasat mevsimine umutla bakabilmek için Marmarabirlik’in bu yıl zeytine hak ettiği 20 liranın altında fiyat vermemesini umut ediyor.
Üretici her geçen gün artan gübre ve ilaç fiyatları, doğal şartlardan doğan zararlarla birlikte maliyetlerin çok arttığını, buna karşılık Marmarabirlik’in tüm bu olumsuz şartları baz alarak ortaklarının menfaatine bir fiyat açıklaması yapacağını umduklarını belirtti.

Orhangazi Zeytin Kooperatifi Başkanı Remzi Bayram’da Orhangazili zeytin üretici ortaklarının bu beklentilerinin haklı bir beklenti olduğunu belirterek, “Üretici ortaklarımızın girdi maliyetleri maalesef çok artmış durumda. Bu artışın ürünlerinin satışına yansımasını istemeleri de haklı bir temenni. Girdi maliyetleri baz alındığında üretici ortaklarımız bu yıl Birliğimiz tarafından belirlenecek olan ürün kilogram fiyatının 20 liranın altına düşmemesini istiyor. Biz de üretici ortaklarımızın bu temennilerini Birliğimize aktarıp, ortaklarımızın ve Birliğimizin ortak menfaatleri doğrultusunda, özellikle bu sezon piyasada az olan iri daneli zeytinin alınabilmesi için birliğimiz tarafından tavan fiyatın ortak beklentilerini karşılayacak şekilde verilmesini temenni ediyorum. Üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.