enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6216
EURO
34,8014
Cargill

Yunus ŞANLI | İSG TEKNİKER

Yunus Şanlı, 1992 yılında İstanbul’da doğdu.Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.     İlkokulu Kurtuluş ilkokulunda, ortaokulu Yıldırım Beyazıt Ortaokulunda, Liseyi Tuzla Endüstri Meslek Lisesinde okudu Elektrik Teknisyeni olarak 2009 yılında iş hayatına atıldı.    Mesleğinde önemli kademeler katetti. Mesleği gereği İş Sağlığı önemli olduğundan eğitimini alma kararı aldı. 2017 yılında eğitime yeniden yönelerek Atatürk Üniversite İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümüne yazılarak , 2020 yılında mezun oldu.   Yapmış olduğu işleri dışında Gazeteci/Yazarlık mesleğine merak saldı. Şuan aktif olarak Gazeteci/Yazarlık ile de uğraşıyor.

Baba & Kız Arasındaki AŞK

837
A+
A-

Herkesin bildiği gibi kızların ilk aşkları babalarıdır. Kız çocuklarımızı çok sevelim ve değer verelim. Onları yaşlarına bakmaksızın ağızlarından çıkan en ufak kelimelerini önemseyelim. Küçük yaşlarda verilecek en doğru eğitim , ilerleyen yıllarda önce kendisine sonrada ailesine olan saygısını en üst seviyede tutmasını sağlar. Unutmayalım ki Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A) Efendimizin Hadis-i Şerifinde şöyle buyurmuştur : “Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız” buyurdu. Unutmayın ki kızlarımız özelliklede babalarından duyacağı en ufak kötü sözlerde çabuk kırılırlar , üzülürler. Sebebi çok basit sadece babasına aşık bir çocuktur. Tekrar Efendimizin kızı Hz.Fatıma ile ilgili rivayeti : “Hz. Peygamber (asm), Hz. Fatıma’yı görünce sevinir, kendisini ayakta karşılar, elini tutarak başından öper, ona iltifat edip kendi yerine oturturdu. Babası kendi evine gelince Fatıma da onu aynı şekilde karşılayıp ağırlardı.” (Ebu Davud, Edeb, 143, 144; Tirmizî, Menakıb, 60).

Baba olmak dünyanın en güzel duygularından birisidir. Ama  kız çocuğu olmayan baba , baba olduğunu anlayamaz buda bir gerçektir. Ben bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum çünki ;

İşte bu kadar şanslı bir babayım. Allah bana 2 kız çocuğu nasip etti. Olmayanlara da nasip etsin inşAllah. KIz ve erkek çocuğu olan kişilerinde çocukları arasında ayrım yapması çok yanlış olur. Bir hadis de onuda şöyle açıklayabiliriz :

 “Allah’tan korkunuz; çocuklarınız arasında adaletli davranınız.”

“Erkek çocuk nimet, kız çocuk ise hasenedir; yüce Allah nimetin hesabını sorar, haseneye ise mükâfat verir.”

Yazarın Diğer Yazıları