enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Cargill

Yunus ŞANLI | İSG TEKNİKER

Yunus Şanlı, 1992 yılında İstanbul’da doğdu.Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.     İlkokulu Kurtuluş ilkokulunda, ortaokulu Yıldırım Beyazıt Ortaokulunda, Liseyi Tuzla Endüstri Meslek Lisesinde okudu Elektrik Teknisyeni olarak 2009 yılında iş hayatına atıldı.    Mesleğinde önemli kademeler katetti. Mesleği gereği İş Sağlığı önemli olduğundan eğitimini alma kararı aldı. 2017 yılında eğitime yeniden yönelerek Atatürk Üniversite İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümüne yazılarak , 2020 yılında mezun oldu.   Yapmış olduğu işleri dışında Gazeteci/Yazarlık mesleğine merak saldı. Şuan aktif olarak Gazeteci/Yazarlık ile de uğraşıyor.

Doktor olmuş ama…

3.091
A+
A-

‘’DOKTOR OLMUŞ AMA ADAM OLAMAMIŞLAR’’
OLAYIN GEÇMİŞİ
14 Mart’ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde görevli doktor T.T. ile hastaneye apandisit şüphesiyle tedaviye gelen Jandarma Uzman Çavuş A.A. arasında tartışma çıkmış, AA’nın doktoru darp ettiği öne sürülmüştü.
Olay sonrasında A.A, hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı için tedbirden görevinden uzaklaştırılmıştı.
Soruşturma kapsamında olay mahallinin güvenlik kamerası kayıtları ayrıntılı şekilde incelenmiş ve dosyadaki tüm delillerle birlikte değerlendirilerek uzman çavuş A.A, göreve iade edilmişti.
Uzman çavuşun elinden evrak almaya çalıştığı güvenlik kamerasında görülen doktor T.T. hakkında ise idari soruşturma başlatılmıştı.
Görevini Hipokrat yeminine göre yapan doktorlarımı tenzil ediyorum. Sağlık çalışanları covid döneminde çok değer gördüğü için bazı doktor veya doktor kıyafetlerini giymiş kişilerin kibirlerine yenik düşmeleri bizleri içten üzmektedir. Doktorlar duygularına göre değil icra ettikleri mesleklerini özverili bir şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum.
Uzmanlar Federasyon Başkanı Ali TİLKİCİ den Sert Açıklamalar
Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Ali Tilkici sert açıklamalarda bulundu;
‘’ Uzmanlarla ve Jandarma ile alakalı paylaşım yapanlar bundan sonra iki kere düşünecek. O alkışlayanlar için sağlık bakanlığına buradan sesleniyorum; derhal işlem yapılmazsa Sağlık Bakanlığının önünde alkışlama eyleminin kralını yapacağım, bu bir tehdit falan değil. Alkışlama nasıl olur Sağlık Bakanlığının önünde yapacağım. Derhâl işlem yapacaksınız. Dün televizyonlarda uzman çavuş sağlıkçıyı dövü , uzman çavuş doktoru darp etti, uzman çavuş olmuş ama adam olamamış diyenler ; aynı televizyonda aynı ulusal basında doktor olmuş ama adam olamamış diyecekler. Tek kurtuluş yönünüz bu. Açık ve net söylüyorum bir arbede oluşmuşla falan kurtaramazsınız. Doğruyu gerçeğiyle paylaşacaksınız. O kahramanı arka kapıyı kilitleyerek, alkışlı protesto ederek ki kahraman hastanenin hemen önünde bayıldı siz ne hale düşerdiniz? Bunun hesabını vereceksiniz. Kapandı zannetmeyin bilin ki daha fazla stresliyiz, bilin ki daha fazla sinirliyiz, bilin ki içimize gömdük hesabını soracağız.’’ İfadelerini kullanmıştır.
“BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİL”
Yaşanan olayın ardından Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, sosyal medyasından yaptığı açıklamasında, “Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti ve girişimi açık şekilde kınıyoruz. Ancak, bu açıklama ile tüm sağlık çalışanlarını ayrı tutarak yaşanan bu olayın istisnai ve bireysel olduğunu düşündüğümüzden uzman çavuşumuz hakkındaki olayın aslında medyada, sosyal basında yansıtıldığı gibi olmadığını belirtmek amacıyla bu açıklamanın yapılasını zorunluluk görüyoruz.
Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli A..A., 14 Mart 2023 günü karnında meydana gelen şiddetli ağrı sebebiyle Yatağan Devlet Hastanesi’ne başvurmuş, yapılan muayene sonucunda safra kesesi veya apandisit olabileceği değerlendirmesi ve teknik imkanlar yetersiz olduğundan dolayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir.” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları