enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
CARGILL

Balıkesir Biotrend Enerji Santrali Açıldı

Balıkesir Biotrend Enerji Santrali Açıldı
661
A+
A-

BİOTREND ENERJİ BALIKESİR TESİSİ’NİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

5,656 MWe üretim kapasitesiyle faaliyete başlayan Balıkesir Biotrend Enerji Santrali resmi olarak açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği tesis açılış konuşmasında, yenilenebilir enerji kaynakları ve son yıllarda bu alana yapılan özel sektörün yatırım desteğinin önemine değindi. Biotrend Enerji Balıkesir Santrali’nin açılışına; Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, milletvekilleri, belediye başkanı Yücel Yılmaz, devlet erkanı, Biotrend Enerji Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

5,656 Mwe üretim kapasitesiyle faaliyete başlayan ve resmi açılışı 9 Kasım tarihinde gerçekleşen tesisin açılış töreninde, Biotrend Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Doğan, desteğinden ötürü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür etti, dünyada bir iyilik yapmanın bilinciyle hareket etmenin değerini ve heyecanını yaşadıklarının altını çizdi.

Açılış sırasında görüş bildiren İlhan Doğan, yenilebilir enerji sektörünün ülkemizde 2015 yılından 2020 yılı sonuna kadar yaklaşık %56 oranında bir büyüme kaydederek, 49.583 Mw seviyesine gelmiş olduğunun altını çizdi. “Tüm yenilenebilir enerji kurulu gücünde biyokütlenin, bugün yaklaşık %3’lük bir paya sahip olduğunu söylemek mümkün. Biyokütle enerji kullanımının, sera gazı emisyonu azaltımı ve iklim değişikliğini yavaşlatıcı etkisini göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir konu. Bunun yanı sıra atıkların geri dönüştürülmesi sayesinde, toprakların, yer altı ve yer üstü sularının korunması, bu şekilde su ve besin üretiminin güvence altına alınması da sağlanmakta. Türkiye’de bugün kişi başı günlük üretilen çöp miktarı 1 kg, toplam nüfusa göre günlük çöp miktarı ise yaklaşık 80 bin ton. Bugün, ülke genelinde bu miktarın sadece 45 bin tonu işleniyor. Türkiye genelindeki düzenli depolamaya yönlendirilen evsel atığın yaklaşık %20’si sürdürülebilir bir gelecek için Biotrend Enerji tesislerinde enerjiye ve ısıya dönüştürülüyor. Böylece atıklar değerlendirilirken sıfır atık hedefinin de önünü açmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, Biotrend Enerji olarak; çevreye, insana ve toplum sağlığına sorumluluk duygusuyla çalışmaya, ekonomiye istihdam ve geri dönüşüm sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.