enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3696
EURO
34,9488

Bitcoin açıklamaları bekliyor.Düşüş devam edecek mi ?

Bitcoin açıklamaları bekliyor.Düşüş devam edecek mi ?
646
A+
A-

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin günlük değerlendirmelerinde Bitcoin’in yaşadığı değer kaybına değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Kripto para genelinde Çin ve ABD’den yayılan haber etkisi ile Bitcoin 68.000$ seviyelerinden 58.000$ seviyelerine gerileyerek 10.000$’lık değer kaybı yaşadı. Çin’in madencilere karşı tam ölçekli önlem paketinin yanı sıra ABD’nin de kripto paraları vergiledirme taslağını imzalaması düşüşe neden oldu. Ancak düşüşü tetikleyebilecek yeni bir haber daha geldi. ABD’de Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetim Ofisi’nin (OCC) kripto paralarda ortak bir açıklama yapacakları ve açıklamanın da kripto para sektörü için çok dostane olmadığı belirtildi.

Bu nedenle kısa süreli risklerin ya da FUD haberlerinin masada olduğunun bununla birlikte piyasa yükselişlerinin yakın dönemde sadece tepki olarak kalabileceğini söyleyebiliriz. Ancak düşüşlerin kaynaklandığı hesapları incelediğimizde kısa vadeli yatırımcıların satışa yöneldiklerini, uzun vadeli yani hesabında 155 günden daha uzun süredir BTC tutan hesapların önemli bir satış yaptıklarını görmüyoruz. Düşüşü destekleyebilecek diğer bir konu ise sürekli kontratların (kaldıraçlı) satış tarafına ağırlık kazanması da BTC açısından olumsuz.

Bu nedenle teknik olarak da incelediğimizde Bitcoin fiyatı 61.800$ seviyesini kıramadığı sürece aşağı yönlü risklerin devam edeceği ve içinde bulunduğu yükseliş kanalının alt bandı olan 54.000$ seviyelerini deneme potansiyelinin olduğunu düşünüyoruz.”