enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
CARGILL

Dur Yolcu !

465
A+
A-

DUR YOLCU !

Sevgili okurlar tarih değiştiren insanlar vardır. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK de ender bulunan komutan ve dahi bir asker. Ulusu ve milleti uğruna hayatını adayan bir milli kahramandır.

( İngiliz Ordular Komutanı Hamiltonun notundan)

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir

SİZLERE SAVAŞMAYI DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM !
CANAKKALE GEÇİLMEZ !!!

1914-1916 yıllarında yapılan Çanakkale savaşı, Türk tarihi ve dünya tarihi açısından son derece önemli olup tarihin en kanlı sayfalarından biridir. İşte Çanakkale savaşı tarihi, özeti, nedenleri ve sonuçları hakkında bilgiler içeren tüm detaylar. Dünya Savaşı’nın 1914 yılında başlamasıyla birlikte, İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu durum Fransa ve İngiltere’nin işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada’dan Boğaz’ın ağzına doğru yaklaşmasını da beraberinde getirdi. Buradan istihkamlarımıza doğru ateş açtılar, İngilizler Seddülbahir ve Ertuğrul tabyalarını, Fransızlar da Anadolu yakasında Kumkale ve Orhaniye tabyalarını havantopu ile dövdüler.
18 Mart tarihi bir anma günü değil bir yaşama günüdür. İşgalci devletlere karşı verilmiş inanılmaz bir savaşı anlama ve bilme günüdür. Çanakkale Şehitlerini Anma günü olarak anlamı çok yüksek olan bir günü iyi anlamak için tarihi gerçekleri iyi anlamakta yarar vardır. Bu nedenle bu yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Çanakkale Savaşı, dünya tarihi sayfalarında önemli bir yere sahiptir. Bu önem günümüzde de yansımasını ve ilgi artışını devam ettirmektedir. Avrupa büyük devletlerinin önceden beri en önemli isteklerinin; Çanakkale Boğazı’nı savaş gemileriyle zorlayarak aşma, böylece İstanbul’a kavuşma özlemi olduğu bilinmektedir.

Seyit Onbaşı’nın iki yüz elli yedi kiloluk mermiyi namluda sürüp tes edince dünyanın en büyük donanmasını boğazın serin sularına gömmüştür ve savaşın kaderi tamamen değişmiştir.

Ve bugün dahi halen MONTRÖ’YÜ delmek ve boğazlara hakim olmak istiyorlar.

Çanakkale’de her dilden ,her renkten, ve ırktan ,her yaştan şehidimiz var.

Bu uğurda aziz milletimin aziz şehitlerini başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnet şükranla anıyorum.

RUHUNUZ ŞAD OLSUN !!!

ATAM VE ÜLKEMİZ İÇİN TOPRAĞA DÜŞMÜŞ ASKER !

Gazeteci Yazar Hayrettin BULUT

 

Yazarın Diğer Yazıları