enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1399
EURO
34,8997
Cargill

Şeker vardı da biz mi yedik !

418
A+
A-

ŞEKER VARDI DA BİZMİ YEDİK!

Geçtiğiniz günlerde Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaşı dinleyelim şekerle ilgili ne söylüyor. Türkiye’de şeker sıkıntısının olmadığını belirterek, “Ülke insanımıza yetecek ve ihracat yapacak kadar şekerimiz var. Kimse paniğe kapılmasın. Çiftçilerimiz her türlü şartlarda üretime devam ediyor” diye konuştu. Aktaş, Türk Şeker tarafından üretilen şeker ürünlerinin ambalajlarında fiyat olacağını belirterek, bunun da piyasadaki yüksek fiyatların aşağıya çekilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş ‘a bu bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz.
Taktir edersinizki dünyada en güzel tarım alanlarına sahibiz .Ama ne yazik ki yanlış tarım politikaları yüzünden bugün Ülkemizin en çok katmadeger üreten şeker pancarı ve ürünlerini konuşuyoruz ve raflarda şekere yaklasamıyoruz.

Köylünün şeker pancarı ekimine kota koyarsanız bakın neler olur.

Bursa ovalarından Yenişehir, Karacabey, Kemalpaşa ovaları ABD menşeli Cargill şirketi tarafından yüzeyde kiralama usulüyle mısır ekilmektedir ve şeker yapımında kullanılırsa vay halimize.

Başkanın bundan bilgisi varmidir
Ama insanın aklına şu soru takılıyor.B denli üretim varsa ve…
Şeker konusunda sıkıntı yoksa ?
Geçen hafta 13 liradan aldığımız kesme şeker bugün neden 20 lira bandında, yine 9 liradan aldığımız toz şeker neden 18 bandında şaşkınlığını gizleyemiyorum .

Madem dünyamız bu kadar toz pembe biz neden marketlerden pahalıya alıyoruz?
Bunun bir çaresi olmalı?

Bursa Ziraat Odası il Koordinasyon başkanı sn Şadi Aktaş ‘a bir önerim var.
Türk şeker bayileri kurun ve birinci elden ürününüzü halka ucuz bir şekilde ulaştırın. Eğer bunu yapmazsanız söylemleriniz popülist siyaset olur.

Bir bilim adamı derki ; Sus konuşma ,yapta görelim.

Taktir okuyucunundur.

Hayrettin BULUT

Yazarın Diğer Yazıları