enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4844
EURO
34,5900
Cargill

Z Kuşağı Korkusu

386
A+
A-

İlk kez oy kullanacak milyonlarca genç seçmenin sandığa gitmesini engelleme amaçlı sinsi hazırlık var. Geçtiğimiz günlerde seçim yasasının içinde seçmen kütükleriyle ilgili değişiklik yapılıyor ve  adres yerleşkeleriyle ilgili plan var.
Seçmen kütüklerinde seçime doğru adres değişikliğinin, ikamet taşımanın engellenmesi ve kütüklerde son bir yıldaki adresin esas alınacağının değişiklik teklifinde yer alması insanın aklına bir soru getiriyor? Acaba şehirdışında okuyan milyonlarca Z kuşağını mı ilgilendiriyor ?

Tabi ki zaman zaman AKP li siyasetçiler tarafından Z kuşağıyla ilgili çekincelerini dile getiren siyasiler olmuştu. İktidarın en çok çekindiği seçimlerde ilk kez oy kullanacak, milyonlarca genç…

Büyük bölümü büyük şehirlerde okuyan öğrenci gurupları ve üniversite öğrencisi olan bu gençler, eğitim öğretim için başka şehirlere gidiyor.Eğitim öğretim için nüfus kaydının olduğu şehirlerden kilometrelerce uzakta okuyan öğrenciler eğer bu yolla oy kullanmadan diskalifiye edilirse vahim bir tablo…
Ancak ikamet kayıtları, kütükleri ailelerinin yaşadığı kentlerde, seçim dönemi eğitim dönemiyle çakışırsa, bu genç seçmenler ya ailelerinin kayıtlı oldukları kentlere yani ailelerinin yanına dönerek oy kullanacak ya da yol 1parası yoksa, kritik bir sınavı varsa vb. nedenlerle oy kullanamayacak.
İktidar oylarını kazanamadığı, geleceklerin yolunu kanunlarla kapatmak istiyor.
Boğaziçi olaylarında gördü ki gençler kafasına koyduğunu yapmaktan geri adım atmıyor. Yok ettiği, işsiz, parasız bıraktığı, yurt bile sağlayamadığı gençlerin tepkisinin farkında. Tahminlere göre 4 ,5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Anlaşılan o ki iktidar Z kuşağını bir şekilde devre dışı bırakmak istiyor.

ATATÜRK gençliği benim bildiğim kadarıyla ,kafasına koyduysa tüm engellere rağmen bu sandığa gider.Kendine zulüm eden siyaseti tarihin tozlu raflarına koyar.

Türk gençliği diyor ki !

EY ATAM !!!
AÇTIĞIN YOLDA KURDUĞUN ÜLKÜ’DE GÖSTERDİĞİN YOLDA ,HİÇ DURMADAN YÜRÜYECEĞİMİZE AND İÇERİZ…

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

Gazeteci Yazar / Hayrettin Bulut

Yazarın Diğer Yazıları