enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560

Erkek Sağlığı Fizyoterapisi

1.104
A+
A-

Erkeklerin yaşam kalitesini düşüren cinsel sağlık sorunlarının fizyoterapi ile çözülebileceğini belirterek yazımıza başlayalım. Kişiye özel planlanan konservatif tedavi yaklaşımları ile cinsel işlev bozukluğunu tedavi etmek mümkün. Tedavinin temelinde ise pelvik taban kaslarını aktive etmek için kullanılan rehabilitasyon programı var. Bu rehabilitasyon programında manuel terapi, terapötik egzersiz, biofeedback, elektrik stimülasyonu ve sıcak-soğuk uygulamaları kullanılıyor.

Cinsel işlev bozukluğu gibi idrar kaçırma , erektil disfonksiyon gibi bazı rahatsızlıklarda da bu tür fizyoterapi yaklaşımları ile sağlığınıza kavuşmanız mümkün. Pelvik tabanda ki kaslarımızın zamanla zayıflaması işlevini yerine getirememesi üzerine kurulu bu rahatsızlıklardan çoğumuz farkında olmayabiliriz. Ancak uzman bir sağlık profesyoneli ile kendimizi değerlendirmeliyiz ve fizyoterapi ile bu şikayetlerden kurtulabiliriz.

Toplumda sık rastladığımız , bir çok erkeğin problemi hale gelen bu rahatsızlıklardan kaçmak yerine kendimizi bilimin ışığına bırakmamız şart. Nitekim bu durum psikolojimizden vücut sağlığına kadar her şeyi etkileyebilir. Lütfen sağlığımızı ertelemeyelim.

Kalın sağlıcakla…..

Yazarın Diğer Yazıları